Hlavní obsah

ČSLH a Sazka: Vše klape, jedeme dál ...

Jirka G. NovákSport.cz

Vše probíhá podle plánu, s dosavadní spoluprací jsme spokojeni, na mistrovství světa 2004 v hokeji jsme připraveni. Takový byl závěr tiskové konference, kterou pro novináře ve čtvrtek uspořádali představitelé společností Sazka a Bestsport, a zástupci Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), jakožto organizátora světového šampionátu v příštím roce.

Foto: PRÁVO

Karel Gut

Článek

"Stavba haly pro mistrovství světa probíhá v naprostém pořádku," řekl na úvod předseda ČSLH Karel Gut, který vyloučil vážnější problémy se Sazkou, tak jak byly prezentovány v tisku. "Samozřejmě, že občas máme rozdílné názory, ale jinak jsme v naprosté shodě. Sedíme v jednom vlaku a chceme společně dojet do cíle."

"Přípravy pokračují tak,  jak byly naplánovány. Jsme obklopeni schopnými odborníky a profesionály, rázně se proto chceme ohradit proti tomu, když nás někdo označuje za diletanty," dodal generální sekretář ČSLH Martin Urban a reagoval tak na výroky společnosti Teleaxis z minulého týdne.

Proti těm se ohradil i předseda představenstva Sazky a Bestsportu Aleš Hušák, který se mimo jiné zastal Guta. "Je naprostým nesmyslem, že někdo někoho vydírá. Se svazem jsme rovnocennými partnery a jediným cílem obou stran je uspořádat kvalitní MS. A tomu podřídíme vše."

Ubytování v Corinthia Towers, tréninky na Spartě

Jak je daleko samotná příprava šampionátu, nastínil předseda organizačního výboru MS Zbyněk Kusý. Všechna mužstva budou ubytována v hotelu Corinthia Towers a dostanou svého průvodce. Tréninky jednotlivých týmů by pak měly probíhat v hale Sparty, v úvahu přichází i pronájem haly v Letňanech.

Jasno je už i v podobě přepravy mezi Prahou a Ostravou, která bude realizována vlakem. "Trasu jsme si sami projeli a cesta od haly k hale trvala zhruba tři hodiny. Letecká doprava je nejen dražší, ale vzhledem k odbavení i delší," vysvětlil Kusý. Dopravní situaci v Praze během šampionátu pak má na starosti dopravní odbor magistrátu hlavního města.

Kongres a trenérské sympozium

Důležitým krokem před uspořádáním mistrovství světa je pak uzavřená pojistka na celý šampionát, která má být podle Kusého uzavřena 15. prosince. Svaz dokonce uvažuje o připojištění některých dalších rizik. Součástí šampionátu pak bude rovněž kongres IIHF a trenérské sympozium.

Smlouva o pronájmu předběžně podepsána

Nejdůležitější novinkou před mistrovstvím světa je pak dnes uzavřená smlouva o smlouvě budoucí o pronájmu haly mezi Sazkou a ČSLH. Jakmile pak bude vyřízeno kolaudační rozhodnutí, bude uzavřena i smlouva samotná. "Není možné podepsat smlouvu o pronájmu něčeho, co ještě není postaveno," vysvětlil Gut.

"O ceně pronájmu se svaz dohodl už před delší dobou a od té doby se částka nezměnila ani o korunu. Stalo se tak za standartních podmínek, s nimiž souhlasily obě strany," dodal Kusý. Podle Urbana má ČSLH výhodnější podmínky, než měl finský svaz při letošním MS. Výše pronájmu  však na přání Sazky zůstává obchodním tajemstvím.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice