Hlavní obsah

Němci kritizují Sazku kvůli lístkům na MS

BERLÍN

Německý hokejový svaz je hrubě nespokojen s organizací distribuce lístků na hokejové mistrovství světa 2004 v Praze a Ostravě. Německá strana si stěžuje, že nedostala tolik lístků, kolik si dohodli s Českým svazem ledního hokeje. Za hlavního viníka pak označují loterijní společnost Sazka, která za distribuci vstupenek zodpovídá.

Foto: halasazka.cz

Zahraniční hokejové svazy kritizují distribuci lístků pro hokejové MS, které má proběhnout v Sazka Areně

Článek

"Zahraniční fanoušci se k lístkům nedostanou," postěžoval si generální sekretář německého hokejového svazu Franz Reindl. "Podmínky, které jsme dohodli s českou stranou, byly hrubě nedodrženy. Je to velké, velké zklamání," uvedl Reindl s tím, že už se obrátil na český svaz, ale "nemělo to smysl, protože to prý už není v jeho kompetenci".

Podle agentury jsou telefony v sídle německého svazu už několik dní v nepřetržité permanenci. Fanoušci volají a žehrají na údajně nejasný systém distribuce lístků. "Ačkoliv předprodej teprve začal, bude vám řečeno, že už jsou všechny naše zápasy vyprodány," líčil generální sekretář německého svazu. "Nedá se proti tomu dělat nic jiného než tišit vášně," mínil Reindl.

"Na všechny se dostat nemohlo"

Podle mluvčího Sazky Zdeňka Zikmunda měli v první vlně prodeje všichni individuální zájemci o lístky, ať z Česka nebo ze zahraničí, stejnou šanci uspět. "Pro všechny platila stejná pravidla, ať už si lístky objednávali z Prahy, nebo z Berlína," řekl Zikmund ČTK.

Nyní mají hokejoví příznivci ze zahraničí možnost objednat si zbývající vstupenky prostřednictvím telefonního dispečinku. "Nebo, jako to dělají právě Němci nebo Slováci, přejet hranice a koupit je tady," dodal mluvčí. Organizační výbor MS dostával s předstihem více než půl roku předběžné objednávky prostřednictvím e-mailu, ale jejich počet překonal veškeré prognózy. "Nemohlo se nám podařit uspokojit všechny tyto zájemce," zní unisono.

Stěžovali si i Švýcaři, Finové, a Švédové

Reindl tvrdí, že podstatná část vstupenek skončila v rukou lidí, kteří nakoupili ve velkém a budou s nimi později obchodovat na černém trhu. "To se dá vytušit," uvedl generální sekretář německého svazu. Neuspěl prý ani se stížností u Mezinárodní hokejové federace, na niž se kvůli témuž obrátili i Švýcaři, Finové a Švédové.

"Určitě ještě budeme jednat, ale když lístky nejsou, tak prostě nejsou," komentoval věc šéf marketingu hokejové federace Kimmo Leinonen.

Rovné podmínky pro všechny?

Německá agentura SID připomíná, že na rozdíl od fotbalového mistrovství světa neexistuje v případě hokejového šampionátu pravidlo, podle něhož musejí svazy účastnických zemí získat od pořadatele pevně daný počet vstupenek. Za předprodej zodpovídá jen a jen pořadatel.

"S tím musí hokejová federace do budoucna něco udělat," řekl dále Reindl a Leinonen mu dal za pravdu: "Musíme se postarat o to, aby předprodej pro zahraničí fungoval lépe," doplnil šéf marketingu.

Enormní zájem byl v Německu hlavně o vstupenky na zápas s českými hokejisty v základní skupině A. Pořadatelé dostali na toto jediné utkání 170.000 žádostí o lístky. Nová hala Sazka Arena v Praze-Libni ale pojme jen 17.000 lidí. Zápas domácího výběru s Německem patřil mezi ty, na které bylo v České republice vyprodáno během několika desítek minut.

Reklama

Související témata:
  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 57. min Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  4 : 0 Kanada - Česko 4 : 0 28. min Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko