Hlavní obsah

Hokejisté dovolili Klausovi zvednout Stanley Cup

PRAHA

Prezident Václav Klaus je sportovec tělem i duší, což znovu potvrdil. I v době důležitých jednání o podobě nové vlády si našel čas a ve své pracovně na Pražském hradě přijal hokejisty Pavla Kubinu a Stanislava Neckáře, vítěze letošního ročníku zámořské NHL, i se Stanleyovým pohárem. Slavná trofej v pondělí odpoledne Českou republiku opustí.

Článek

"Pan prezident se zajímal, jaká jména na štítcích figurují nebo třeba o to, kam přijdou ta další, když už na podstavci není místo," vyprávěl Kubina po zhruba půl hodiny trvající audienci. "Bylo vidět, že toho o hokeji hodně ví, dokonce i to, že pohár nesmí zvedat nad hlavu, když ho sám nezískal. Ale dovolili jsme mu to a byla to pro nás ohromná čest," doplnil.

Hlavě státu přinesli jako dar hokejový dres Tampy Bay, jejíž barvy v NHL hájí. S jmenovkou Klaus a s číslem 13, které v mužstvu obléká Kubina. "Chtěli jsme, aby měl na setkání se Stanley Cupem nějakou památku. Nemluvili jsme ale jen o hokeji, řeč přišla i na politiku. Víme toho dost, ale nikomu nic neřekneme," napínal Neckář přítomné novináře v připomínce dnešního očekávaného Klausova setkání se šéfem sociálních demokratů Stanislavem Grossem.

Atrakce pro návštěvníky

Oba hráči oslavovali příjezd nejslavnější hokejové trofeje do republiky již od pátku, ještě dnes ráno popíjeli na baru u slovenského spoluhráče Martina Cibáka. Únava na nich byla patrná, ovšem se vzácným hokejovým grálem se hrdě pochlubili i desítkám užaslých turistů na nádvoří Hradu. Ti obdivovali také luxusní téměř osm metrů dlouhou černou limuzínu, která je i s vzácným nákladem do historických prostor dovezla.

"Tři dny jsme nespali, ale pokaždé, když přišla krize, jsme se podívali na pohár a ten nám zase dodal novou energii. Taková šance se přece naskytne třeba jen jednou za život, tak jsme si to museli užít," zdůraznil Neckář.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko