Hlavní obsah

Finové se divili, tempo diktovali čeští hokejisté

HELSINKY

Nečekaně v české režii probíhal úvodní zápas turnaje Karjala. Finští hokejisté se na domácím ledě v helsinské Hartwall Areně k očekávanému náporu dostali až ve třetí třetině, to už ale národní mužstvo neohroženě mířilo za vítězstvím.

Článek

"Předváděli jsme velmi dobrý systém hry, založený na pozorné obraně a k tomu ovládli střední pásmo. Prakticky celý zápas jsme nepropadali, čímž se povedlo bruslařsky skvělého soupeře udržet na uzdě," liboval si autor úvodního gólu Pavel Rosa.

"Naznačil jsem střelu, jenže od obránce se puk rychle vrátil mně na hůl a opakovaný pokus brankáře Finů zaskočil. Bylo to moc důležité, že jsme dali první branku, domácí se pak ještě víc museli nutit do útoku, ale my nepřestávali hrát," říkal Rosa.

"Hodně důležité bylo, že jsme si pohlídali začátek a nepustili soupeře do tlaku, naopak tempo hry jsme určovali my. Bylo to asi nejlepší výkon proti Finům, co jsem v nároďáku zažil," líčil Adam Svoboda, který čisté konto ozdobil 26 úspěšnými zásahy.

"Prakticky všechny střely jsem viděl, navíc naši obránci dokázali dobře odblokovat clonící protihráče," řekl brankář, který sklízel chválu spoluhráčů. "Čapal perfektně," tvrdil Rosa.

"Spolehlivý výkon gólmana je základem každého úspěchu a k tomu výborně fungovala i týmová práce v obraně," říkal Marek Židlický. "Přálo mi i štěstí, ale tomu se musí jít naproti," doplňoval Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko