Hlavní obsah

Utkání se Švýcary bude pro dvacítku existenční

PRAHA

Čeští hokejisté se na MS dvacetiletých dostali do pozice, že středeční zápas se Švýcarskem, začínající hodinu před půlnocí našeho času v Grand Forks, je pro ně existenční ohledně medailových ambicí. Není to ale až tak překvapivé, dalo se čekat, že po výhře nad outsiderem skupiny Běloruskem mladíci nemusí stačit na favorizované Rusko.

Článek

"Tušili jsme takový vývoj. Nemělo smysl přeceňovat úvodní výhru, ani nebudeme panikařit z porážky s Rusy, kteří jsou rozhodně lepší než Švýcaři. Pokud nad nimi vyhrajeme, zůstaneme ve hře o medaili," přiznal z hotelu Ramada Inn i trenér Alois Hadamczik.

V opačném případě by se ale vyhlídky jeho svěřenců značně zkomplikovaly a postup do boje o semifinále by se dostal do teoretické roviny. "Nechci uvažovat negativně ani přemýšlet nad katastrofickým scénářem. Určitě je tým schopen hrát ještě lépe než dosud, takže se musíme na Švýcary připravit co nejlépe a zvládnout první kritický okamžik turnaje," doplnil trenér.

Hráči sledují DVD a ládují se zeleninou

"Škoda, že jsme s Ruskem prohráli, ovšem teď je nutné na to utkání rychle zapomenout a spíš koukat dopředu. Ve středu hrajeme znovu a ten zápas bude mimořádně důležitý pro nás i pro Švýcary. Už jsme je tu viděli hrát, hokej dovedou, takže nás čeká hodně těžký zápas," říkal pro Hokej.cz kapitán mužstva a centr první řady Petr Vrána.

Čeští mladíci měli v úterý volno. Trénovali až po obědě, dopřáli si regeneraci a vedle odpočinku v hotelu plánovali vyrazit i do obchodního střediska. "Nic jiného tu není, takže nejčastěji koukáme na DVD nebo surfujeme po netu. V kuchyni na nás pořádají doslova zeleninový hon," prozradil Rostislav Olesz.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko