Hlavní obsah

Hokejisté Zvolenu chtějí vyhrát Kontinentální pohár

PRAHA

Hokejisté Zvolenu pomýšlejí na vítězství ve finálovém turnaji Kontinentálního poháru, jehož dějištěm bude od 7. do 9. ledna maďarský Székesfehérvár. Slovenský klub očekává, že v cestě za prvenstvím mu bude stát zejména lídr ruské superligy Dynamo Moskva s českými krajánky Pavlem Rosou a Martinem Havlátem. Podcenit prý ale nelze ani domácí Albu Volán a milánský celek Vipers.

Foto: ČTK/René Miko

Zvolen chce v Kontinentálním poháru uspět - na snímku z extraligy Branislav Jánoš - ilustrační foto.

Článek

Optimismus zvolenského týmu však kalí zranění jedné z největších opor a klíčového útočníka Richarda Zedníka.

"Kontinentální pohár bereme podobně jako všechny zápasy a všechny soutěže zcela naplno a máme pouze nejvyšší cíle," řekl zvolenský manažer Peter Ševela. "Těšíme se zejména na zápas s Dynemem a jsme zvědaví na konfrontaci absolutní špičky slovenského a ruského klubového hokeje," dodal.

Podcenit prý nelze ani maďarského a italského finalistu, o nichž zvolenští funkcionáři ještě shánějí podrobnější informace. S hokejisty Milána však mají hráči Zvolenu špatné zkušenosti, když jim právě ve finálovém turnaji Kontinentálního poháru v roce 2002 podlehli o dva góly.

Vedení zvolenského mužstva dělá vrásky zejména Zedníkovo zranění ramena. Slovenský vicemistr tak nebude moci postavit kompletní řadu z NHL, kterou vedle Zedníka tvoří Vladimír Országh a Michal Handzuš. Zdravotně není v pořádku ani forvard Erik Weissmann. Zvolenský dres by na maďarském ledě měl naopak obléknout český zadák Vítězslav Škuta, připraven je také rodák ze slovenského Martina a někdejší útočník Českých Budějovic Peter Bartoš, který má české občanství.

Český tým se Kontinentálního poháru, mezi předními evropskými kluby nepříliš oblíbené soutěže, již tradičně neúčastní. Pozornost hokejových fanoušků se spíše upírá k prvnímu ročníku turnaje Super Six, na němž se představí finský Kärpät Oulu, německý Frankfurt Lions, ruský Avangard Omsk, Dukla Trenčín, HV 71 Jönköping ze Švédska a český šampion Hamé Zlín. Turnaj mistrů se uskuteční v Petrohradu od 13. do 16. ledna.

Reklama

Související témata:
  Česko - Slovensko zítra 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko zítra 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko