Hlavní obsah

Brodeur chce chytat za Kanadu na mistrovství světa

MONTREAL

Nejlepší gólman posledního ročníku NHL Martin Brodeur chce chytat na mistrovství světa v Rakousku. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu a olympijský vítěz sice nepřijal v době výluky soutěže angažmá v Evropě, ale podle svých slov se udržuje v kondici. Třiatřicetiletý brankář se zatím na šampionátu představil pouze jednou, v roce 1996 shodou okolností právě ve Vídni.

Foto: ČTK

Brankář Martin Brodeur chce přijet na mistrovství světa.

Článek

Dlouholetá opora New Jersey před devíti lety plnila roli dvojky za Curtisem Josephem a ve své bohaté sbírce má stříbrnou medaili. Kanadský tým se tehdy musel ve finále sklonit před českými hokejisty.

Vyhraje Kanada potřetí v řadě hokejové MS?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Brodeur nyní chce navázat na své poslední úspěchy na mezinárodní scéně. Výběr z kolébky hokeje dovedl ke zlatu na olympijských hrách v Salt Lake City i loni na podzim k vítězství na Světovém poháru.

Kanada usiluje o zlatý hattrick

Kanada bude v Rakousku po výhrách na dvou předchozích šampionátech usilovat o zlatý hattrick, jenž je ve hře také pro Brodeura. Montrealský rodák by se v případě úspěchu na blížícím se mistrovství světa stal po Scottu Niedermayerovi, Joeu Sakikovi, Brendanu Shanahanovi a Robu Blakeovi pátým Kanaďanem, jenž by vyhrál MS, ZOH a Stanley Cup.

"Pokud mě budou chtít, jsem připraven. Když na to tak koukám, tak všechna evropská mužstva budou povolávat své největší hvězdy. V posledních letech se nám na mezinárodní scéně dařilo, tak proč tu sérii neprodloužit?" myslí si Brodeur.

Puky létají stejně rychle

Nyní prý trénuje jednou týdně. "Mělo by to stačit. Puky snad lítají stejně rychle jako dřív," domnívá se jeden z nejlepších světových gólmanů posledního desetiletí.

Kvůli výluce NHL odpadnou stavitelům národních týmů starosti s tím, že mnozí vytipovaní hráči nebudou k dispozici a místo na MS budou bojovat o Stanley Cup. Účast na šampionátu, jenž začne 30. dubna, sice vyloučil legendární Mario Lemieux, i tak by ale mohl být tým javorového listu plný zvučných jmen. Šéf Kanadské asociace Bob Nicholson se navíc snaží k převzetí funkce generálního manažera přesvědčit Wayna Gretzkého.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články