Hlavní obsah

Hokej v Liberci příliš netáhl

LIBEREC

Přání organizátorů, aby duely domácí reprezentace na turnaji Česká pojišťovna Cup sledovaly vyprodané ochozy, zůstalo nevyslyšeno. Liberecká Tipsport aréna se na zápasy českého týmu zaplňovala jen z poloviny.

Článek

Liberecké Bílé Tygry hnala v minulé sezóně k historickému úspěchu zaplněná Svijanská aréna, na kladný vztah Severočechů k hokeji sázeli i pořadatelé ČP Cupu, když rozhodli, že turnaj se po devíti letech ve Zlíně, předloňské zastávce v Pardubicích a roční pauze přesune právě do Liberce.

Kde jsou příčiny nízkého zájmu o první vystoupení českého týmu od zisku titulu mistrů světa ve Vídni? Je jich víc. "Pěkné počasí venku i konkurence televizních přenosů," vyjmenovává některé důvody ředitel turnaje Mojmír Šatava.

Objektivní příčiny jsou zřejmé, při třicetistupňových vedrech mají pomyšlení na hokej jen ti opravdoví fandové, ale za nižší divácký zájem nesou částečně vinu právě i organizátoři. Cena vstupenek byla podle mnohých nadsazená, 300 až 350 korun za dvojzápas nebylo mnoho lidí ochotných obětovat. Pro čtyřčlennou rodinu tak návštěva hokejového utkání vyšla až na 1400 korun. "Myslím, že jsou to dostupné ceny," domnívá se přesto Šatava.

Krokem, který rozhodně ubral ze sobotní návštěvy, bylo i nasazení zápasů českého týmu na osmnáctou hodinu. Závěr utkání se tak křížil se začátkem důležitého utkání fotbalové reprezentace v Rumunsku. Ti, kdo nebydlí v bezprostřední blízkosti stadiónu, stihli maximálně druhý poločas televizního duelu.

Snaha o výměnu termínů

Od příští sezóny se organizátoři pokusí podniknout některé kroky, které by vedly k zatraktivnění turnaje. "Chceme navrhnout, aby mezi jednotlivými turnaji Euro Hockey Tour rotovaly termíny," plánuje Šatava. Přelom srpna a září je totiž ze všech čtyř podniků EHT pro hokej bezkonkurenčně nejméně atraktivní.

S některými dětskými nemocemi se potýkal i zbrusu nový liberecký stánek. Například během utkání Ruska s Finskem se ve 47. minutě v hale setmělo a nenaskočil ani náhradní generátor. Rozhodčí Minář musel zápas přerušit a trvalo sedmnáct minut, než se podařilo elektřinu v hale nahodit a opět se mohlo začít hrát.

Stížnosti mezi hráči se vyrojily i na kvalitu ledu. "Je špatný, puk na něm hodně skáče, je to vidět hlavně na konci třetin," říká útočník Jan Hlaváč. Stejného názoru byl i jeho spoluhráč Jaroslav Bednář. "Led je strašný. Ale s tím se hráči musí srovnat, je pro všechny stejný," uznává slávistický útočník.

Reklama

Související témata:
  Česko - Slovensko zítra 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko zítra 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko