Hlavní obsah

Ústí zdolalo Boleslav a vyrovnalo stav finále na 1:1

Ústí nad Labem

Hokejisté Ústí nad Labem otočili ve středečním druhém finálovém utkání první ligy s Mladou Boleslaví nepříznivý stav a po výhře 3:1 vyrovnali sérii na 1:1 na zápasy. Klíčovou druhou branku domácích vstřelil v 35. minutě po krásné individuální akci Jiří Kuchler.

Článek

Boj o účast v baráži o extraligu na tři vítězné duely pokračuje v pátek od 17:30 na ledě Středočechů.

Domácí se museli obejít bez zraněného Kloboučka a kouč Pavel Hynek změnil oproti prvnímu klání složení prvního a čtvrtého útoku. Do hry nově naskočil Fink a obránce Petra Hořavu nahradil Jakub Evan. Syn asistenta trenéra Vladimíra Evana se na výhře podílel třetím gólem. Hostům vypadl ze hry s otřesem mozku útočník Fadrný.

Domácí se snažili dostat soupeře pod tlak a v úvodu řešil Mařík Grofovu střelu. Mladoboleslavští vycházeli stejně jako v úterý ze zajištěné obrany a podnikali rychlé brejky. Po jednom mířil Nedorost těsně vedle. Domácím se pak rýsovala po vyloučeních Gengela a Krátošky 96 sekund trvající výhoda pěti proti třem, ale hned za sedm sekund vyloučil sudí Trombík Kuchlera.

Přibývala nervozita

Nervozity na ledě přibývalo, za necelou minutu se strhla potyčka před Maříkovou brankou a síly na ledě se srovnaly. Po návratu z trestné lavice se dostal do obrovské šance po Mazancově chybě Krátoška, ale Málek jeho sólo kryl. V krátké přesilovce přes stínící hráče ústecký gólman neviděl Všetečkovu přesnou ránu od modré čáry a hosté vedli. Domácí pak nevyužili téměř minutovou výhodu pěti proti třem a v 16. minutě v šanci Ústí Mařík už podruhé posunul branku.

Zaplněná Lví Aréna se dočkala vyrovnání v 25. minutě, kdy Jankových zachytil u mantinelu vyhozený puk, před branku jej předložil ideálně najíždějícímu Klimtovi, který ukončil Maříkovu finálovou neprůstřelnost. Severočeši přečkali 84 sekund v třech proti pěti a navíc Klimt při návratu z trestné lavici jel v oslabení sám na Maříka, ale minul.

Kuchler rozjásal fanoušky

Tvrdá bitva rozkouskovaná častým vylučováním a přerušováním hry se obrátila na stranu vítěze základní části v 35. minutě po Kuchlerově individuální akci. Domácí útočník vybruslil z pravé strany od mantinelu, pohrál si s obranou soupeře a přesnou střelou k levé tyči rozjásal domácí fanoušky.

Ústí rozložilo své údery přesně do desetiminutových intervalů hry. V 45. minutě pojistil vedení domácích střelou mezi Maříkovy betony obránce Jakub Evan. Svěřenci kouče Jana Neliby se pokoušeli zdramatizovat závěr, ale brankář Málek ukázal, že jeho úterní nešťastné představení bylo ojedinělým výpadkem.

Výsledek - finále, 2. zápas:
Slovan Ústečtí Lvi - Mladá Boleslav 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Klimt (Jankových), 35. Kuchler (M. Havel, Slížek), 45. J. Evan (Červenka, Fink) - 11. Všetečka (Kolda). Rozhodčí: Trombík - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 14:11, navíc Antoš 10 min. - Jindra 5 min. a do konce utkání, M. Výborný, Krátoška oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5751. Stav série: 1:1.
Ústí: Málek - Jan Kudrna, Hájek, Pavlas, Mazanec, Grof, Vála, J. Evan, Zápotočný - Eiselt, Pazourek, Antoš - M. Havel, Slížek, Kuchler - Jankových, T. Sýkora, Jiří Kudrna - Fink, Červenka, Klimt. Trenéři: Hynek a V. Evan.
Mladá Boleslav: Mařík - Vyhlídal, Jindra, Všetečka, Sláma, Kolda, M. Výborný, Chartnúch - Jeslínek, Gengel, J. Kadlec - Nouza, Krátoška, D. Pospíšil - Kocák, T. Hradecký, Beck - M. Krupka, D. Nedorost, Jaroš. Trenéři: Neliba a Haken.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko