Hlavní obsah

Hokejisté Ruska mají v kádru na Karjalu tři nováčky

MOSKVA

Tři nováčky pozval do čtyřiadvacetičlenného výběru pro turnaj Karjala trenér hokejistů Ruska Vjačeslav Bykov. Na premiéru v dresu sborné se mohou těšit útočníci Denis Kokarev z Dynama Moskva, Kirill Kňazev ze Spartaku Moskva a Gennadij Čurilov z Jaroslavle.

Článek

Kouč Bykov s asistentem Igorem Zacharkinem dává prostor většímu počtu hráčů širšího kádru. V Helsinkách se tak v ruské brance nepředstaví zkušený Alexandr Jerjomenko z Ufy ani zvučná posila Petrohradu ze San Jose Jevgenij Nabokov, ale příležitost dostala dvojice Vasilij Košečkin z Čerepovce a Michail Birjukov z Chanty-Mansijsku. V útoku chybějí například kapitán sborné Alexej Morozov z Kazaně nebo Maxim Sušinskij z Petrohradu.

Rusové vstoupí do turnaje ve čtvrtek 11. listopadu proti domácímu Finsku. O dva dny později nastoupí proti Švédsku a v neděli změří síly s Českou republikou.

Nominace hokejistů Ruska na turnaj Karjala:
Brankáři: Vasilij Košečkin (Čerepovec), Michail Birjukov (Chanty-Mansijsk),
obránci: Alexej Jemelin, Ilja Nikulin (oba Kazaň), Jevgenij Birjukov (Magnitogorsk), Denis Grebeškov (Petrohrad), Dmitrij Kalinin (Ufa), Konstantin Kornějev (CSKA Moskva), Denis Kuljaš (Omsk), Nikolaj Bělov (Nižněkamsk),
útočníci: Alexandr Radulov, Oleg Saprykin, Alexandr Svitov (všichni Ufa), Anton Kurjanov, Alexandr Popov, Alexandr Pěrežogin (všichni Omsk), Denis Kokarev, Konstantin Gorovikov (oba Dynamo Moskva), Maxim Afinogenov (Petrohrad), Alexej Těreščenko (Kazaň), Sergej Mozjakin (Mytišči), Denis Platonov (Magnitogorsk), Kirill Kňazev (Spartak Moskva), Gennadij Čurilov (Jaroslavl).

Reklama

Související témata: