Hlavní obsah

Martensson a Weinhandl se vracejí do švédské reprezentace

STOCKHOLM

Hokejoví útočníci Tony Martensson a Mattias Weinhandl z Petrohradu se po pauze vracejí do švédské reprezentace na domácí turnaj Euro Hockey Tour, Švédské hry ve Stockholmu. Třetí díl série se bude hrát pod názvem Oddset Hockey Games. Trenér Pär Marts povolal ofenzivní hvězdy aktuálního lídra Kontinentální hokejové ligy poprvé za svého působení u prvního týmu Tří korunek, kam nastoupil po mistrovství světa v Německu v roce 2010. Martensson i Weinhandl se právě na tomto turnaji objevili v národním týmu naposledy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Švédové znají nominaci na domácí turnaj Euro Hockey Tour.

Článek

Martensson září v Petrohradu, který vede český trenér Miloš Říha. Se 49 body za 19 branek a 30 asistencí z 44 duelů je třetí v produktivitě a s 35 kladnými body suverénně vede statistiku účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.

"Prožívá možná nejlepší sezonu v Rusku. V minulém ročníku se chtěl dát dohromady a byl mimo národní tým. Teď má opět touhu hrát," řekl Marts na dnešní nominační tiskové konferenci. "Mattias Weinhandl měl otřes mozku, ale už je v pořádku," doplnil švédský kouč na adresu druhého navrátilce, který v této sezoně ve 35 duelech zaznamenal 30 kanadských bodů.

Švédové ovládli prosincový Channel One Cup v Chomutově a Moskvě a z úspěšného kádru zůstalo v současném výběru devět hráčů - brankář Viktor Fasth z AIK Stockholm, obránci Staffan Kronwall z Čerepovce, Mattias Ekholm z Brynäs, Jonas Frögren z Färjestadu a útočníci Carl Söderberg z Linköpingu, Patrik Zackrisson s Jonasem Anderssonem z Mytišči, Mathias Sjögren z Färjestadu a Nicklas Danielsson z MODO Hockey.

Švédové vstoupí do turnaje v hale Globen ve čtvrtek 9. února od 19:00 proti České republice. O dva dny později změří síly s Ruskem a na závěr je čeká v neděli severské derby s Finskem. Výběr Tří korunek je po dvou turnajích Euro Hockey Tour v tabulce druhý s devíti body a ztrátou tří bodů na vedoucí Rusko.

Nominace hokejistů Švédska na Oddset Hockey Games ve Stockholmu (9.-12. února):
Brankáři: Viktor Fasth (AIK Stockholm), Erik Ersberg (Ufa/KHL)
Obránci: Klas Dahlbeck, Magnus Johansson (oba Linköping), Christian Bäckman (Frölunda), Mattias Ekholm (Brynäs), Jonas Frögren (Färjestad), Staffan Kronwall (Čerepovec/KHL), Daniel Fernholm (IFK Helsinky/Fin.)
Útočníci: Magnus Kahnberg, Fredrik Pettersson, Joel Lundqvist (všichni Frölunda), Calle Järnkrok, Jakob Silfverberg (oba Brynäs), Carl Söderberg, Andreas Jämtin (oba Linköping), Tony Martensson, Mattias Weinhandl (oba Petrohrad/KHL), Patrik Zackrisson, Jonas Andersson (oba Atlant Mytišči/KHL), Mathias Sjögren (Färjestad), Simon Hjalmarsson (Lulea), Nicklas Danielsson (MODO Hockey).

Reklama

Související témata: