Hlavní obsah

Holík potvrdil gólovou formu z play off i v reprezentaci. Červus se mi na centra necpal, usmál se

Ústí nad Labem

Střeleckou formu z extraligového play off, kde stihl v deseti zápasech dát sedm branek, si přinesl zlínský útočník Petr Holík i do hokejové reprezentace. K ústecké výhře 7:2 při úvodním duelu přípravy na mistrovství světa s Němci přispěl centr druhé formace hned dvěma góly.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Český útočník Petr Holík při utkání s Německem.

Článek
Fotogalerie

V národním týmu se představil poprvé od listopadu 2014, ale svým příspěvkem vylepšil svou bilanci při 11. reprezentačním startu na pět branek. „Taková gólová úspěšnost, to je vyloženě náhoda. Nejvíc mě těší, že jsme vysoko vyhráli a že naše lajna fungovala a prosadila se," řekl 24letý Holík, jenž byl s křídly Romanem Červenkou a Tomášem Zohornou na ledě při celkem třech vstřelených gólech.

Nejdřív ale všichni reprezentanti potřebovali nažhavit hokejový motor. „Na začátku bylo přece jen znát, že jsme dlouho nehráli zápas, takže jsme se do toho úvodní dvacetiminutovku nějak dostávali. Natrénováno máme, ale zápas je přece jen něco úplně jiného. Po první třetině jsem si dokonce říkal, že ho snad ani nemůžu zvládnout. Potom už to bylo jen lepší a lepší," usmál se Holík.

S Červenkou, který nastupoval v Chomutově v centru a nyní se na základě trenérova přání zařadil na křídlo, si dobře vyhověli. Oba jsou svým způsobem podobní hokejisté, mohou hrát na různém postu. „Červus se mi na centra necpal," usmál se Holík. „Hlavně jsme se snažili, ať nejsme ve 'stojáku', takže jsme se tam různě prolínali. Od druhé třetiny jsme už rozhýbali nohy, až na pár výjimek jsme Němce už k ničemu nepustili a hráli přesně to, co jsme chtěli," dodal Holík.

Reklama