Hlavní obsah

Zatím to vypadá dobře, kvitoval Rolinek skvělý vstup Sparty do turnaje

Chomutov

Excelentní vstup do turnaje European Trophy předvedli hokejisté pražské Sparty. Na chomutovském ledě roznesli domácí Piráty 6:1. Takhle jasný výsledek ve prospěch hostí se rozhodně nečekal, protože severočeský tým měl podporu takřka tří tisíc fanoušků. Ale zejména v závěru utkání se projevila herní vyspělost Sparty.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Sparťanský útočník Tomáš Rolinek mezi hráči Chomutova Tomášem Malcem (vlevo) a Štěpánem Hřebejkem.

Článek

„Vítězství je díky velkému rozdílu ve skóre pro nás samozřejmě lichotivé. Relativně můžeme být spokojeni, ale pořád jsme v první fázi přípravy a ani šest vstřelených gólů nepřeceňuji. Turnaj nám slouží k tomu, abychom si vyzkoušeli způsob hry proti různým soupeřům," uvedl sparťanský trenér Josef Jandač.

Velkou pozornost diváků na sebe soustředil Tomáš Rolinek, zvučná posila Sparty. „Poznávám, že se tým po letních změnách v kádru dává dohromady. A každé mužstvo potřebuje vyhrávat, aby trenérský štáb i lidé z vedení byli klidnější. Musím spoluhráče pochválit, protože jsme po Altantu Mytišci sehráli dobrý zápas i proti Chomutovu. Zatím to vypadá dobře," líčil zkušený forvard.

V European Trophy hraje poprvé

Paradoxně nastupuje v European Trophy poprvé v kariéře. „Předtím jsem byl v Rusku, kde jsme tenhle turnaj neměli. A osobně start Sparty v letošním evropském měření sil vítám. Hlavně proti soupeřům z ciziny. Je to lepší, než se v létě střetávat s českými extraligovými týmy a pak hned hrát s nimi již od září o body. Předpokládám, že v mezinárodním turnaji narazíme na celky, praktikující jiný styl hokeje, než se hraje v extralize. Bude to víc o bruslení," uvažoval Rolinek.

A s kým se mu hraje v lajně nejlépe? „Trenér složení pětek mění, aby věděl, co od nás může čekat, pokud by přišly v sezóně problémy se zraněními. V Chomutově jsem nastupoval po boku exkarlovarských kluků Kumstáta a Pecha, příště asi bude jiné složení," přiblížil útočník, který si je vědom zodpovědnosti po přestupu z Pardubic do Prahy. „Ve Spartě jsou ambice vždycky nejvyšší. Dáváme si postupné cíle a snad tomu bude odpovídat i nálada v kabině," zakončil Rolinek po zápase v Chomutově.

Reklama

Související témata: