Hlavní obsah

Baník prodal Svěrkoše do Mönchengladbachu

OSTRAVA

Druhý nejlepší střelec minulé prvoligové sezóny Václav Svěrkoš se ve čtvrtek dohodl na podmínkách čtyřletého kontraktu s dvanáctým mužstvem uplynulého ročníku bundesligy Borussií Mönchengladbach a pokud dopadnou dobře také jeho čtvrteční zdravotní testy v Německu, talentovaný útočník fotbalového Baníku Ostrava hned podepíše smlouvu.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Václav Svěrkoš se v devatenácti letech stal ofenzivním pilířem Baníku.

Článek

Klíčovému jednání v Praze byl spolu se Svěrkošem přítomen jeho manažer Pavel Paska, prezident Borussie Adalbert Jordan a trenér Ewald Lienen. "O zájmu Borussie vím delší dobu a rozhodně jsem se kontaktu nebránil. Vycítil jsem, že zůstat v naší lize ještě rok by nebylo ku prospěchu," krčil rameny Svěrkoš. Uklidnilo jej, že o jeho služby se eminentně zajímal právě trenér Lienen, který se na mladého střelce informovali i u obránce Látala.

Mönchengladbach bude muset vše vyřešit s Baníkem a Svěrkošova cena prý přesáhne 3 milióny eur. "Vím, že v klubu působí exslávisté Ulich s Ašaninem a Slovák Demo. Snad mi kluci v začátcích pomohou, protože neumím německy. Už jsem se chtěl vrhnout na studium jazyků, ale netušil jsem, kterou řeč budu potřebovat," usmál se devatenáctiletý talent, kterého lákaly kluby z Ruska, Španělska, Itálie, Portugalska i Anglie.

Na působení v týmu pětinásobného mistra Německa se už těší i proto, že bude moci hrát pravidelně před vyprodaným hledištěm s kapacitou 35 tisíc diváků. "Fanoušci Borussie jsou prý bezvadní, navíc mi prezident říkal, že za rok má ve městě vyrůst nový moderní stadion," řekl Svěrkoš, kterého bude v Mönchengladbachu doprovázet přítelkyně Jana.

Reklama

Související témata: