Hlavní obsah

Na kom jiném se chytit než na Spartě, usmíval se Straka

PETROHRAD

Bookmakeři vypisovali na vítězství hokejistů Žiliny nad pražskou Spartou v zápase turnaje Super Six dvouciferné kurzy. Mužstvo bylo po debaklu od finského mistra dole, šance na finále byla prakticky pryč. Kde se v něm vzala vnitřní síla, která nakonec výrazně předčila tu páteční sparťanskou?

Článek

"V kabině Honza Dlouhý tvrdil, že na Kladně vždycky před zápasem říkali: ‚Na kom jiném se chytit než na Spartě‘. Tak jsme se toho hesla drželi," usmíval se český útočník slovenského mistra Michal Straka.

"Tentokrát jsme měli i víc štěstí, ale ani proti Hämeenlinně jsme nehráli tak zle, jak napovídal výsledek," vykládal už vážně střelec vítězné branky. "Navíc nám tentokrát zachytal výborně gólman. Kdyby Sparta při přesilovkách na začátku nastřílela dva tři góly, nikdo by se nemohl divit," oprávněně chválil brankáře Petríka, jenž se postavil do branky místo ve čtvrtek sedmkrát pokořeného Laca.

Ani vítězství ale Žilině finále nezajistilo, po návratu na Slovensko ji čeká návrat do hořké extraligové reality. "Nevypadá to dobře, nikdo neví, co s klubem bude. Trápíme se, odešly některé opory, gólmanům se teď moc nedaří a navíc jsou problémy i s penězi," líčil bratr útočníka New Yorku Rangers Martina Straky. I on sám přemýšlí o tom, že klub, vedený předsedou Slovenské národní strany Slotou, opustí. "Je to v jednání, nevylučuju, že se vrátím do Čech," přiznal Michal Straka.

Reklama

Související témata: