Hlavní obsah

Blatný se ze zámoří přesouvá do Švédska, bude hrát za MODO

ÖRNSKÖLDSVIK

Český hokejový útočník Zdeněk Blatný ukončil své čekání na další šanci v NHL a z farmářského týmu Tampy Bay se stěhuje do klubu MODO Hockey, hrajícího nejvyšší švédskou soutěž. V něm se šestadvacetiletý juniorský mistr světa z roku 2001 potká s krajanem Miloslavem Hořavou. Smlouvu Blatný podepsal do konce sezóny, kontrakt ale obsahuje bod o možném prodloužení.

Článek

Ve svém novém působišti je hokejista očekáván během nadcházejícího víkendu. "Když vše půjde, jak má, mohl by s námi hrát již příští kolo. V pondělí nás čeká Lulea," řekl dnes švédským médiím sportovní ředitel klubu Erik Holmberg. "Je to kvalitní a zkušený hráč. Věříme, že nám pomůže a nahradí Pasiho Tuominena," dodal Holmberg. Finský křídelník odešel na konci prosince do švýcarského Fribourgu.

Blatného si jako 68. hráče v pořadí draftu NHL 1999 vybrala Atlanta. Několik sezón strávil v juniorských a následně nižších zámořských soutěžích, debutu ve slavné lize se dočkal až během ročníku 2002/O3. Tehdy za Thrashers odehrál čtyři utkání, v nichž nebodoval. O něco lépe se mu vedlo v následující sezoně, kdy Atlanta využila jeho služeb v 16 případech a Blatný vstřelil tři branky.

V Tampě šanci nedostal

Při výluce NHL zkusil český útočník štěstí ve finském Pelicans Lahti, po devíti zápasech však skončil. V průběhu sezóny pak vypomohl v extralize v 15 utkáních Znojmu a po dlouhé době se tak připomněl českým fanouškům. Mimo jiné i ziskem sedmi bodů za tři góly a čtyři finální přihrávky.

Od dalšího ročníku 2005/06, kdy se NHL opět rozjela, patřil brněnský rodák Bostonu, jehož dres oblékl v pěti případech bez bodového zisku. Ještě v průběhu sezóny byl Blatný vyměněn do Tampy Bay, v jejímž dresu dosud šanci nedostal.

Od trejdu z února 2006 působil Blatný na farmě ve Springfieldu. Zde odehrál celkem 50 zápasů a nasbíral 42 kanadských bodů za 20 gólů a 22 přihrávek.

Reklama

Související témata: