Hlavní obsah

Útočník Kůrka odchází z Kuopia do Södertälje

SÖDERTÄLJE

Český hokejový útočník Tomáš Kůrka se stal novou posilou Södertälje, které se bude snažit o návrat do nejvyšší švédské soutěže. Pětadvacetiletý hráč zamířil do týmu lídra druhé ligy z posledního celku finské soutěže KalPy Kuopio. Uvedly to oficiální internetové stránky Södertälje.

Foto: ČTK

Ilustrační fotografie

Článek

Kůrka v této sezoně nenavázal na svou premiérovou sezonu ve finské lize, v níž v dresu Kuopia s 23 trefami obsadil čtvrté místo v tabulce střelců. V 56 utkáních nasbíral i 34 asistencí. V létě přestoupil do Ilvesu Tampere, kde zaznamenal v 20 zápasech dva góly a šest přihrávek. Na začátku listopadu se vrátil do KalPy, kde si v 18 duelech připsal tři trefy a čtyři asistence.

Do Finska zamířil Kůrka před dvěma roky po šestiletém působení v zámoří. Po odchodu z Litvínova v roce 1999 působil dva roky v juniorské OHL v týmu Plymouth Whalers. Poté odehrál 17 utkání v NHL za Carolinu a připsal si v nich pět bodů za tři góly a dvě přihrávky. Převážně však působil na farmě v Lowellu v AHL. Při výluce v NHL v sezoně 2004/05 se vrátil do Litvínova, ale v průběhu ročníku zamířil opět do AHL do týmu Providence.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.