Hlavní obsah

Hokejisty Chimiku MO by mohl trénovat Marek Sýkora

MOSKVA

Hokejový trenér Marek Sýkora by se po dvou letech mohl vrátit do ruské superligy. Zkušený kouč, který dva roky vedl Metallurg Magnitogorsk, je podle informací deníku Sovětskij Sport jedním z hlavních kandidátů na post hlavního trenéra celku Chimik Moskevská oblast pro příští sezonu.

Foto: Archiv

Trenér Marek Sýkora

Článek

Sýkora, který po návratu do Česka působil v Plzni, je momentálně v Moskvě, kde se zástupci ruského klubu jedná. "Opravdu jsme v Moskvě. Víc k tomu v tuto chvíli nemohu dodat," řekl ves středu internetovému serveru hokej.cz agent Jaroslav Zídek, který se v minulosti podílel na přestupu řady hráčů do Ruska. Před dvěma lety pomohl zprostředkovat i angažmá kouče Miloše Říhy v Chimiku, který tehdy ještě hrál ve Voskresensku.

Podle ruského tisku je hlavním Sýkorovým protikandidátem Vladimir Jurzinov starší. Zídek má ale jiné informace. "Ve hře jsou jiní kandidáti. Představitelé Chimiku to zvažují, zatím rozhodnutí nepadlo," dodal. Konkrétnější ale být nechtěl.

Chimik MO v závěru letošní sezóny vedl Sergej Borisov, jenž koncem února nahradil Pjotra Vorobjova. Ten odstoupil ze zdravotních důvodů. Pod Borisovovým vedením klub postoupil do čtvrtfinále play off, kde nestačil na obhájce titulu AK Bars Kazaň.

Reklama

Související témata: