Hlavní obsah

Hokejový útočník Tenkrát se upsal švédské Timře

STOCKHOLM

Český hokejový útočník Petr Tenkrát podepsal dvouletou smlouvu ve švédské Timře. Na sever Evropy by v říjnu odešel, pokud by nedostal nový kontrakt v NHL. Loni v elitní zámořské soutěži působil v dresu Bostonu. "Jde zatím jen o předběžnou dohodu, protože Petrovou prioritou nadále zůstává NHL," řekl serveru hokej.cz Tenkrátův zástupce Jiří Hamal.

Článek

"Ale kdyby jednání nedopadla, má Tenkrát určitou jistotu. Vedení švédského klubu mělo o hráče zájem delší dobu, a to i během uplynulého ročníku," dodal Hamal.

Třicetiletý člen českého výběru z letošního mistrovství světa v Moskvě na severu Evropy působil do roku 2006. Necelé čtyři sezóny strávil ve finském Kärpätu Oulu, v jehož dresu získal dva tituly.

V Bostonu odehrál kladenský odchovanec v uplynulém ročníku 64 zápasů, v nichž nasbíral devět branek a pět asistencí. V minulosti působil v NHL také v Anaheimu a Nashvillu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.