Hlavní obsah

Slovenský hokejista Lintner bude působit ve švédském Färjestadu

KARLSTAD

Slovenský hokejový obránce Richard Lintner bude i nadále působit ve švédské Elitserien. Ofenzivní bek, který v minulém ročníku hrál za tým Skelleftea AIK, se dohodl pro nadcházející ročník na smlouvě s Färjestadem. Kvůli přísným daňovým zákonům ve Švédsku zamíří Lintner podle oficiálních klubových stránek na sever Evropy až 20. října, takže si bude ještě hledat působiště pro úvod sezóny.

Článek

Lintner v uplynulém ročníku nasbíral v dresu Skelleftey v 52 zápasech základní části 29 bodů za devět branek a 20 asistencí. V baráži o nejvyšší soutěž odehrál jen tři utkání a nebodoval. Po působení v MODO Hockey a Djurgaardenu obleče mistr světa z Göteborgu z roku 2002 v Elitserien dres již čtvrtého klubu. Dosud má v soutěži bilanci 86 bodů za 43 tref a stejný počet přihrávek ze 139 utkání.

Lintner má i zkušenosti ze zámořské NHL, kde odehrál za Nashville, New York Rangers a Pittsburgh 112 utkání a zaznamenal 20 bodů za osm branek a 12 asistencí. Bývalý hráč Dukly Trenčín, Spišské Nové Vsi či švýcarského Fribourgu se ve Färjestadu potká se svým krajanem Dominikem Graňákem, který zamířil do kádru sedminásobného švédského mistra z pražské Slavie.

Reklama

Související témata: