Hlavní obsah

Kanadský hokejista Carter mění NHL za švýcarské Lugano

LUGANO

Kanadský hokejový útočník Anson Carter, jenž na tuto sezónu nesehnal angažmá v NHL, bude působit v Luganu. O příchodu dvojnásobného mistra světa v úterý informoval oficiální web švýcarského klubu.

Foto: www.canucks.com

Kanadský hokejista Anson Carter.

Článek

Třiatřicetiletý Carter, jehož rodiče pocházejí z Barbadosu, odehrál v prestižní zámořské soutěži 674 zápasů a nasbíral v nich 421 bodů za 202 branek a 219 přihrávek. Draftován byl před patnácti lety týmem Québec Nordiques, ale do NHL vstoupil až v dresu Washingtonu. Poté hrál za Boston, Edmonton, New York Rangers, Los Angeles, Vancouver, Columbus a naposledy v minulém ročníku za Carolinu.

Před začátkem této sezóny se rodák z Toronta, proslavený svým účesem s dlouhými copánky, neúspěšně pokoušel probojovat do týmu Edmontonu. Nakonec však v pondělí podepsal smlouvu do konce ročníku v aktuálně desátém týmu dvanáctičlenné tabulky švýcarské ligy.

Carterův nejslavnější moment na mezinárodní scéně přišel ve finále mistrovství světa 2003 v Helsinkách, kde rozhodl gólem v prodloužení o titulu pro Kanadu. V jednom z nejdramatičtějších momentů v historii MS tehdy český rozhodčí Vladimír Šindler Carterovu branku uznal až po mnohaminutové poradě s kolegou u videa Pavlem Halasem.

Reklama

Související témata: