Hlavní obsah

Duda odchází ze Slavie do Švýcarska, Kadlec nejspíše zůstane

PRAHA

Podle předpokladů odchází hokejový útočník Slavie Praha Duda do celku SCL Langnau Tigers. Se švýcarským klubem podle slávistického webu podepíše smlouvu do konce sezóny s opcí. Pražský klub tak řeší tíživou situaci v rozpočtu, která vznikla po příchodu Jakuba Klepiše. Podle trenéra Slavie Vladimíra Růžičky naopak nejspíše v týmu do konce ročníku zůstane obránce Petr Kadlec.

Článek

Langnau není v aktuálním ročníku na špici švýcarské soutěže, Duda by měl týmu pomoci do play-off. V týmu již působí Václav Varaďa, ten je ale momentálně zraněný. „Říká se: Kdo se bojí, nesmí do lesa. Je to pro mě nová výzva a zkušenost, zkusit se má vše,“ citují Dudu slávistické stránky.

Duda přišel do pražského týmu v létě, kdy mu nevyšlo angažmá v ruském Chabarovsku. Růžička známého bouřliváka zařadil do čtvrtého útoku a Duda se mu odvděčil výbornými výkony. „Odvedl tady kus práce. Jak už jsem několikrát říkal, překvapil mě na ledě i mimo něj,“ chválí Dudu trenér Růžička. Nasazení ocenili i slávističtí fanoušci, jejichž oblíbencem forvard byl. To se naopak nedá říct o hvězdě konkurenční Sparty Petru Nedvědovi, s nímž měl ve dvou letošních vzájemných duelech konflikt.

Pro slávistické stránky Vladimír Růžička řekl, že by v týmu měl zůstat Petr Kadlec. Bek s reprezentačními zkušenostmi měl před sezónou odejít do ruského Omsku, zranění kolena ale angažmá překazilo. „S Petrem jsem o tom mluvil a sezónu nejspíš dokončí u nás. Dávám tomu tak devadesát procent,“ řekl Růžička.

Slavia vede tabulku extraligy se čtyřbodovým náskokem před Českými Budějovicemi, ty ale mají zápas k dobru. Pražané jsou nejofenzivnějším týmem soutěže, nastříleli už 119 gólů. Po reprezentační přestávce Slavia hraje 19. prosince na ledě městského konkurenta Sparty.

Reklama

Související témata: