Hlavní obsah

Magnitogorsk porazil na Super Six švédské MODO 3:0

PETROHRAD

Hokejisté ruského Metallurgu Magnitogorsk porazili ve svém úvodním vystoupení na turnaji evropských mistrů Super Six švédské MODO 3:0. Na výhře nejlepšího celku loňského ročníku superligy se podíleli i čeští útočníci Jaroslav Kudrna a Jan Marek, kteří se postarali o jeden gól vítězů.

Článek

Hlavní favorit petrohradského turnaje se poprvé prosadil v 9. minutě, kdy slovenského gólmana Križana hájícího barvy MODO překonal Mirnov. Zatímco jeho protějšek Scott byl na druhé straně bezchybný, Križan kapituloval v první třetině ještě jednou. Magnitogorsk sice svého soupeře výrazně nepřehrával, své vedení však bezpečně kontroloval.

Dvě minuty před koncem druhé části navíc přidal po Markově přihrávce třetí gól Kudrna a přiblížil tak ruský tým očekávané výhře. Bývalý třinecký útočník se mohl prosadil i ve třetím dějství, ale další velkou šanci po chybné rozehrávce Švédů v gól neproměnil.

V 56. minutě se Kudrnovi sice podařilo Križana překonat, ale rozhodčí jeho branku neuznali a navíc jej přísně vyloučili za nedovolené bránění v předcházejícím souboji. V následné přesilovce se Seveřané rozhodli riskovat při hře bez brankáře, ani v šesti ale gól nedali.

Marek: MODO bylo lepší, měli jsme štěstí

"Začátek byl z naší strany hodně nervózní, odskakoval nám puk a navíc jsme měli přebroušené brusle, takže jsme se na špatném ledě úplně ryli do země. Bylo ale důležité, že jsme dali první gól a v úvodní třetině přidali ještě jeden," řekl ČTK Marek. Ve druhé třetině měl podle něj ruský tým štěstí, protože MODO bylo lepší, jen si nedokázalo vypracovat šance. "Dali jsme ale třetí gól, což rozhodlo zápas," oddechl si bývalý hráč pražské Sparty.

O postup do finále se Magnitogorsk utká v sobotu s bratislavským Slovanem, který čeká úvodní vystoupení na turnaji v pátek proti MODO. "Cítíme určitý tlak, abychom uspěli. Zatím jsme udělali první krok," dodal Marek.

Skupina B - divize Alexandra Ragulina:
Metallurg Magnitogorsk - MODO Hockey 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Mirnov (Platanov, Seljulanov), 17. Kuljomin (J. Fjodorov), 38. Kudrna (Marek, Birjukov). Rozhodčí: Looker (USA), Reiber (Švýc.) - Gienke (Nor.), Kaspar (Rak.). Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 4910.

Reklama

Související témata: