Hlavní obsah

Hokejová Sparta posiluje, přišel americký obránce Cook

PRAHA

Před zápasy play-off získala hokejová Sparta novou posilu. V pondělí s klubem podepsal smlouvu americký obránce Charlie Cook, jenž naposledy působil ve finském celku IFK Helsinky. Mistrovský klub se tak dva dny před koncem přestupního období snaží zacelit díry v obraně. Až do začátku února jsou totiž na marodce beci Ján Tabaček a Richard Stehlík, nedávno klub opustil i Jaroslav Nedvěd.

Článek

Cook bude hrát za Spartu až do konce sezóny, v probíhajícím ročníku zatím v dresu Helsinek nasbíral patnáct kanadských bodů v 38 zápasech. V klubu s ním byli velmi spokojeni, jenže po příchodu českého obránce Libora Ustrnula se v klubu zvýšil počet cizinců, takže se raději rozhodli jednoho z nich pustit.

"Byli jsme s jeho výkonností mimořádně spokojeni, ale bohužel má ´špatný´ pas. Osobně však přeji Charliemu vše nejlepší v budoucí kariéře," vzkázal Cookovi na internetové stránce IFK Helsinky generální manažer finského klubu Pentti Matikainen. Kromě Ustrnula působí v současném kádru IFK ještě kanadští útočníci Raymond Murray a Stephen Guolla, a americký forvard Ryan Vesce.

Do prvního týmu Philadelphie se neprosadil

To Cook bude v současném sparťanském kádru jediným rodilým hráčem ze zámoří. Klub sice nedávno angažoval také amerického útočníka Barona Beckera, ten byl ale před pár dny poslán na hostování do prvoligové Komety Brno. "O Charlieho byl v Evropě velký zájem, ale on sám měl chuť hrát v Praze," tvrdí o nové posile na internetových stránkách klubu generální manažer Sparty Petr Bříza.

Pětadvacetiletý Cook má za sebou studia na Cornellské univerzitě, kde si jej při působení v místním týmu všimli zástupci Philadelphie Flyers. Během výluky NHL v sezóně 2004/05 si připsal první starty za farmářský tým Philadelphia Phantoms v AHL, kde strávil i následující ročník. Následující sezónu odehrál na farmě Ottawy v Binghamtonu a loni v létě se rozhodl zkusit štěstí v zahraničí, když se dohodl s IFK Helsinky.

Reklama

Související témata: