Hlavní obsah

Mikeska: Jaroslavl táhnou Irgl s Jašinem

Neúspěšný start boje o titul má za sebou český hokejista Ufy Michal Mikeska. Jeho tým překvapivě prohrál první finále ruské ligy s Jaroslavlí 0:3. Podle bývalého útočníka Pardubic byli klíčovými osobnostmi soupeře Zbyněk Irgl a Alexej Jašin. „Celý tým hraje výborně, ale oni jsou vůdčí dvojice,“ řekl Mikeska v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Mikeska

Článek

Vaše Ufa je podle odborníků ve finále ruské hokejové ligy proti Jaroslavli favoritem, ale hned v úvodu přišla domácí porážka 0:3. Co se dělo?

Byli lepší, musím to uznat. Zaskočili nás taktikou, organizací, pohybem, prostě vším...

Když jste v semifinále zdolali Kazaň, mnozí říkali, že nejtěžší překážku na cestě k titulu máte za sebou. Nepodcenili jste finálového soka?

To určitě ne, i když je pravda, že o souboji s Kazaní se mluvilo jako o předčasném finále. Ale Jaroslavl jsme studovali na videu, aby nás ničím nezaskočili. Jenže oni diktovali hru...

Ve velmi dobré formě se zdá být Zbyněk Irgl, dal vám první gól...

Zbyňa s Jašinem je táhnou. Celý tým hraje výborně, ale oni jsou vůdčí dvojice.

Je šance, že by se do branky Ufy během finále dostal Milan Hnilička?

Asi ne, trenér nenechává chytat ani Tarasova, který je teď jako dvojka.

A jak jste v play off sám se sebou spokojen vy?

Sbírám body, možná až nad očekávání. Máme čtyři dobré lajny a té naší se teď docela daří.

Tlačí na vás vedení klubu, že musíte získat titul?

Byli za námi a řekli, že cíl v podobě postupu do finále je splněn, takže ani žádná bouřka po prvním zápase nebyla. Ale na druhou stranu, kdo by chtěl zůstat druhý? Já určitě ne.

Předpokládám, že vám slíbili i tučné prémie za případný titul. Naznačíte, jak vysoké?

O tom se nechci bavit. Jsou tu vyšší platy, tak samozřejmě i prémie, ale naznačovat nebudu.

Máte u sebe během finále rodinu?

Před začátkem play-off odjeli, takže jsem je od února neviděl. Vlastně jsem je za celý rok viděl měsíc a půl. Před deseti měsíci se mi narodil syn, tak se na něj už moc těším.

Takže trávíte dlouhé hodiny na telefonu?

Spíš po internetu na skypu. I když vidět rodinu placatou na obrazovce taky není ono. Navíc dcera už s počítačem umí, takže když řeknu něco, co se jí nelíbí, může mě vypnout. (smích)

Vrátíte se tedy do Ufy i na novou sezónu?

Do Ufy ne, už jsem vycítil, že klub má jiné plány. Ale nabídek je docela dost od nás i z Ruska, synovi už bude rok, tak by tu se mnou rodina mohla být. Ale potřebuju po sezóně doma na chvilku vydechnout a rozmyslet se.

Reklama

Související témata: