Hlavní obsah

Trenér Čada v Košicích skončil a odchází do Švýcarska

KOŠICE

Český hokejový trenér Rostislav Čada už nebude pokračovat v Košicích, které letos dovedl po pěti letech do finále slovenské extraligy. Podle oficiální stránky klubu www.hckosice.sk se Čada vrací do Švýcarska, kde by měl trénovat svůj osudový klub Ambri-Piotta.

Článek

Čada převzal Košice na konci ledna po odvolaném Jánu Šterbákovi. Sám dva týdny předtím skončil na lavičce prvoligové Komety Brno. Ve zbytku sezony dovedl klub z východu Slovenska až do boje o titul, v němž podlehl 3:4 na zápasy obhájci Slovanu Bratislava.

"Po skončení sezóny jsem měl víc nabídek, ale vážně jsem se rozhodoval jen mezi tou košickou a Ambri. V minulosti jsem působil ve více švýcarských klubech a právě v Ambri jsem dosáhl největších úspěchů a měl jsem tam nejlepší vztahy. Zamiloval jsem si ale také Košice, a tak to bylo pekelně těžké rozhodování," uvedl na košickém webu Čada.

V Ambri český trenér působil na přelomu století osm let, z toho dva roky jako hlavní kouč prvního týmu. V roce 1999 s týmem slavil triumf v Kontinentálním poháru, shodou okolností právě v Košicích.

Reklama

Související témata: