Hlavní obsah

O pardubického útočníka Sýkoru se zajímá švýcarský Davos

PRAHA

Švýcarský hokejový klub HC Davos se intenzivně zajímá o služby českého útočníka Petra Sýkory z Pardubic. O snaze získat elitního extraligového střelce informují zahraniční internetové servery, potvrdil jej i hráčův zástupce Aleš Volek.

Článek

"Probíhají jednání, v kontaktu jsme. Ale nic dohodnuto není, transfer nebyl ani jednou stranou potvrzen. Ve čtvrtek jedu na jednání do Pardubic. Případný Petrův odchod musí posvětit dohoda všech zainteresovaných stran," řekl Volek webu hokej.cz. Sýkora je smluvně vázaný v Pardubicích, jeho kontrakt však obsahuje klauzuli, že za určitých podmínek může být na rok uvolněn na hostování do zahraničí.

Devětadvacetiletý účastník loňského mistrovství světa se do mateřského klubu vrátil v roce 1999 ze zámoří. Za Atlantik ještě zamířil v sezoně 2005/06, kdy se snažil prosadit do kádru Washingtonu.

V průběhu ročníku se ale vrátil zpět do Pardubic, kde patřil ke klíčovým hráčům. V sezóně 2006/07 se stal nejlepším střelcem základní části i play-off a pomohl Moelleru k postupu do finále, ve kterém Pardubice nestačily na Spartu. Z mistrovského titulu se ale radoval v roce 2005, při výluce kanadsko-americké NHL.

V Davosu již působí dvojice českých útočníků Josef Marha, Petr Tatíček.

Reklama

Související témata: