Hlavní obsah

Hokejový trenér Stavjaňa jde na play-off do Slovanu

BRATISLAVA

Antonín Stavjaňa stráví závěr sezóny jako jeden z trenérů Slovanu Bratislava. Šestačtyřicetiletý hokejový kouč, kterého minulý týden kvůli neuspokojivým výsledkům odvolal Třinec, bude v celku obhájce slovenského titulu působit jako rovnocenný spolupracovník hlavního trenéra Róberta Pukaloviče. Klub to oznámil na svém webu.

Článek

"Dohodli jsme se přes telefon s tím, že smlouvu teprve podepíši. Zatím jsme domluveni na spolupráci pouze do konce této sezony," řekl ČTK Stavjaňa. Na nabídku kývl i přesto, že nemá žádný čas na seznámení s týmem. "Samozřejmě, že je to všechno ve velkém časovém presu. Není jednoduché přijít k mužstvu a hned rozhodovat," uznal.

Bývalý kouč Zlína, Nitry a Trenčína se tak po necelém roce vrací do slovenské extraligy. Do minulé sezony dva roky vedl Trenčín, ale loni v semifinále vypadl právě se Slovanem, který poté vybojoval titul. "Je pikantní, že vloni jsem stál na opačné střídačce," usmál se. "Ale chtěl jsem vědět a mít jistotu, aby realizační tým i hráči můj příchod a to, že do toho přibude někdo další, brali pozitivně. To by mělo být bezproblémové," podotkl Stavjaňa.

S dosavadním koučem Pukalovičem bude mít na střídačce rovnocenné postavení. "Jsme domluveni na děleném koučinku, ale je toho hodně, co musíme ještě probrat, abychom na hráče působili kolektivně. V play off se musíte v mžiku rozhodnout," řekl Stavjaňa.

Angažmá v Třinci Stavjaňovi nevyšlo. Už na začátku sezony nabídl po sérii šesti proher rezignaci, vedení klubu ji však tehdy nepřijalo a trenéra zbavilo funkce až minulé úterý po domácí prohře s Plzní. Tým po něm převzali Pavel Marek s Břetislavem Kopřivou.

Kdyby krátká mise ve Slovanu dopadla úspěšně, může se stát, že v Bratislavě zakoření na delší dobu. "Samozřejmě, že pokud uspějete, můžete se bavit o čemkoliv, ale v tuto chvíli jsme domluveni jen do konce sezony. O ničem dalším nepadla řeč," dodal Stavjaňa.

Na lavičce Slovanu se v posledních letech vystřídalo hned několik českých trenérů. Miloš Říha dovedl celek ke slovenskému titulu, ale Rostislav Čada s Josefem Augustou už tak úspěšní nebyli a po neuspokojivých výsledcích museli z klubu předčasně odejít.

Reklama

Související témata: