Hlavní obsah

Slovan i Košice postoupily do semifinále slovenské extraligy

BRATISLAVA

Hokejisté Košic i Slovanu Bratislava potvrdili roli favoritů a postoupili do semifinále play off slovenské extraligy. V pátých zápasech série na domácím ledě oba celky nedaly svým soupeřům šanci a připsali si po jednoznačném průběhu rozhodující čtvrté výhry.

Článek

Košice sice otevřely skóre s Banskou Bystricí až v polovině utkání, během čtyř minut si ale vypracovaly pohodlný tříbrankový náskok, který ještě jedním gólem zvýšili v závěrečné třetině.

Slovan si proti Martinu otevřel v Bratislavě střelnici především v prostřední části hry, kdy svému soupeři nasázel šest branek. Poté bezmocného Dzubinu v brance vystřídal český gólman Vlastimil Lakosil, ale i on musel třikrát pro pul do sítě. Pod debakl 10:3 se podepsal jednou brankou i český obránce Martin Výborný.

V semifinále je už od čtvrtka Skalica, o posledním postupujícím se rozhoduje v sérii mezi Zvolenem a Liptovským Mikulášem.

Páté zápasy čtvrtfinále play off slovenské hokejové extraligy:
Košice - Banská Bystrica 4:0, konečný stav série 4:1; Slovan Bratislava - Martin 10:3 (M. Výborný 1+1 - Říha a Polák oba 0+1), konečný stav série 4:1.
Druhé zápasy 1. kola play out finské hokejové ligy:
SaiPa Lappeenranta - Lukko Rauma 5:2, stav série 2:0; Tappara Tampere - Ässät Pori 7:2, stav série 2:0.

Reklama

Související témata: