Hlavní obsah

Forsberg hned po návratu skóroval, ale musel s MODO spolknout porážku

PRAHA/STOCKHOLM

Necelých šest minut po návratu na led se hokejista Peter Forsberg zapsal ve švédské lize mezi střelce. Hvězdný útočník otevřel skóre zápasu mezi jeho MODO a Frölundou, jenže domácí nakonec v prvním kole soutěže prohráli 2:4.

Článek

U slavného comebacku Forsberga v Örnsköldsviku byli i tři Češi. V brance proti Frölundě stál Roman Málek, v obraně nastoupil Tomáš Mojžíš, a na lavičce MODO vše koučoval Miloslav Hořava.

V šesté minutě zápasu Häggström vybojoval puk za brankou, poslal jej najíždějícímu Forsbergovi a populární "Foppa" rozjásal téměř sedm tisíc fanoušků. MODO vedlo ještě v polovině zápasu díky Zucarellovi, jenže pak už padaly góly jen do Málkovy branky.

"Bylo samozřejmě skvělé dát hned v prvním zápase gól, jenže jsem doufal ve víc," vyjádřil Forsberg po zápase lítost s tím, že jeho tým prohrál. "Cítím se hodně unavený. Nezáleží na tom, jak tvrdě trénujete, bez zápasového zatížení vám chybí tempo. Potřebuji se cítit lépe, uvidíme po dalších zápasech," dodal.

Forsberg má s MODO zatím jen zkušební smlouvu na týden. To znamená, že může být k dispozici i pro NHL, která začíná 1. října. Navíc by se mohl objevit i na olympiádě, je totiž v širší nominaci švédské reprezentace.

Švédská hokejová liga - 1. kolo:
Färjestad - Rögle 2:1, HV 71 - Djurgaarden 7:6, MODO Hockey - Frölunda 2:4, Skelleftea - Lulea 3:1 (za domácí Skrbek 1+0), Södertälje - Linköping 2:1, Timra - Brynäs 1:1.

Reklama

Související témata: