Hlavní obsah

Forsberg skóroval i ve druhém utkání po návratu k hokeji

STOCKHOLM

Slavný útočník Peter Forsberg skóroval i ve svém druhém utkání po návratu k hokeji. Zatímco ve čtvrtek mu radost z branky zkazila prohra, v sobotu rozhodl ve švédské lize o výhře MODO na ledě Djurgaardenu 2:1 v prodloužení.

Článek

MODO, které vede český trenér Miloslav Hořava, prohrávalo s Djurgaardenem od třetí minuty. Při Forsbergově vyloučení překonal Romana Málka v brance hostů Andreas Enqvist. Šestatřicetiletý útočník však stihl své vyloučení odčinit ještě v první třetině, když připravil vyrovnávací branku pro Magnuse Häggströma. Forsberg poté rozhodl zápas v prodloužení. Svůj druhý gól ve druhém startu za MODO dal v 63. minutě.

Účinkování dvojnásobného olympijského vítěze a mistra světa ve švédské lize je podle všeho krokem k návratu do NHL, jejíž sezona začne 1. října. Bývalý útočník Colorada, Nashvillu a Philadelphie by se navíc mohl objevit i na olympiádě ve Vancouveru, protože figuruje v širší nominaci švédské reprezentace.

Forsberga před časem z vrcholového hokeje vyřadilo vleklé zranění chodidla, kvůli němuž se musel podrobit několika operacím.

Švédsko - 2. kolo
Brynäs - Skelleftea 1:2 (za hosty Skrbek 0+1), Djurgaarden - MODO Hockey 1:2 v prodl., Linköping - Färjestad 3:2, Lulea - Södertälje 8:2, Rögle - HV 71 2:4, od 18:30 Frölunda - Timra.

Reklama

Související témata: