Hlavní obsah

Útočník Vorel bude hrát za Košice

KOŠICE

Hokejový útočník Marek Vorel, který před nedávnem předčasně ukončil angažmá v brněnské Kometě, bude hrát slovenskou extraligu za Košice. Dvaatřicetiletý hráč v novém působišti podepsal smlouvu do konce sezóny.

Článek

Vorel přišel do Brna po dvouletém působení v Čeljabinsku a ve 14 zápasech za Kometu si připsal jen dva body za gól a asistenci. "Přiznám se, že jsem si od návratu domů po více než deseti letech sliboval více. V Kometě jsem bohužel nenašel to, po čem jsme toužil," řekl Vorel na košickém klubovém webu.

Bývalého hráče Zlína, Kladna, Znojma a Pardubic, který působil také ve finském Ilvesu Tampere a Slovanu Bratislava, si jako posilu vyhlédl český trenér Rostislav Čada, jenž mužstvo po nevydařeném vstupu do soutěže převzal. Čada pochází stejně jako Vorel z Brna a v minulosti jej i trénovat.

"Samozřejmě, že to vnímám jako zodpovědnost. Jsem ale na tlak zvyklý. V hokeji platí všude, že od legionářů se vyžaduje maximum. Udělám vše pro to, abych nezklamal," uvedl Vorel, jenž se v novém působišti potká s krajanem Petrem Šachlem.

Reklama