Hlavní obsah

Jágr příští rok v CSKA? Proč ne ...

PRAHA

Podle posledního vydání ruského deníku Sport-Express by se v příštím ročníku ruské superligy mohl po místních kluzištích prohánět Jaromír Jágr a to v dresu CSKA Moskva. Pomoci by k tomu měla jednak plánovaná stávka v NHL a také fakt, že český útočník by se prý takové myšlence nebránil.

Foto: koláž Sport.cz

Bude Jaromír Jágr chodit do práce přes Rudé náměstí v Moskvě?

Článek

Tvrdí to alespoň Gennadij Ušakov, ruský zástupce sportovní agentury  IMG, mezi jejíž klienty Jágr patří. Ten je přesvědčen, že by Jágr příchodem do Ruska netratil, navíc český útočník si údajně pochvaloval nedávný pobyt Jágr týmu v Moskvě.

Jak píše reportér Sport-Expressu: před dvěma lety by informace o možném příchodu Jágra do některého z ruských klubů byla považována za utopii, před rokem by to byla senzace, ale nyní, kdy v ruských klubech působí už řada zahraničních  hokejistů, se příchod jednoho z nejznámějších hokejistů planety nezdá tak nereálný.

:.ANKETA
Skončí Jágr v CSKA? Hlasujte na konci článku.

CSKA: Za lepší zítřky s Jágrem

Podle zdrojů Sport-Expressu už s Jágrem dokonce jeden z moskevských klubů vedl nezávazné rozhovory na toto téma. Pokud by se opravdu podařilo Jágra přesvědčit k příchodu do Ruska, nejvíce by v úvahu připadal klub CSKA Moskva. Prezident CSKA Jevgenij Giner chce totiž pod vedením trenéra Viktora Tichonova vrátit kdysi slavný klub opět na hokejový piedestal, kde se držel během 70. a 80. let.

A příchod Jágra by byl pro CSKA výborným tahem, jak po herní tak i ekonomické stránce. Za někdejší armádní klub v současnosti hrají dva čeští hokejisté: Dušan Salfický a Jan Hejda.

Jejich spoluhráč Andrej Razin se pro Sport-Express vyjádřil k možnosti Jágrova účinkování v CSKA: "Samozřejmě by bylo skvělé nastupovat na led s tak kvalitním hokejistou. Jak říká náš trenér Viktor Tichonov: člověk by měl každý den získat nějakou novou zkušenost, aby mohl dosahovat vyšších cílů. A u takového hvězdy jako je Jágr, by se určitě bylo čemu přiučit."

Ruské kluby plné zahraničních hvězd

Hokejové poměry  se už změnily, pokračuje Sport-Express. Už dávno neplatí, že se ruské kluby musí strachovat o to, aby jim další nadějní mladíci nepláchli do zámoří, jak se tomu hromadně dělo začátkem devadesátých let. Naopak - ruské kluby si nyní stahují úspěšné krajany z celého světa a neváhají angažovat  i zahraniční posily včetně Kanaďanů nebo Američanů.

To vše díky nově nabytému bohatství ruských hokejových celků a jejich majitelů, mezi nimiž nechybí ve fotbalových kruzích dobře známý Roman Abramovič. Ten kromě fotbalové Chelsea bohatě zásobuje penězi  i hokejový Omsk a právě díky lidem jako on doma už zase válí hráči jako Dmitrij Kvartalnov, Andrej Kovalenko nebo Oleg Tverdovskij.

Po Jágrovi Selänne nebo Sundin

Jágrovo účinkování v Rusku by tak jen potvrdilo tvrzení, že ruská superliga je momentálně po NHL nejkvalitnější hokejovou soutěží na světě. A když už by přijel Jágr, proč nezískat další superhvězdy typu Matse Sundina nebo Teemu Selänneho? Vždyť diváci chodí na stadiony kvůli velkým jménům, a takoví hráči by spolehlivě pravidelně vyprodávali ochozy.

Podle Ušakova se příští rok hokejisté z NHL do Ruska jen pohrnou, mnohé kluby mají už nyní velký zájem o další, přednostně ruské hvězdy. Konkrétně se skloňují jména Jágrových spoluhráčů z Washingtonu Sergeje Gončara a Dainiuse Zubruse a útočníka Floridy Viktora Kozlova.

Reklama

Související témata: