Hlavní obsah

Hokejový obránce Malík bude hrát za Ženevu

OSTRAVA

Hokejový obránce Marek Malík dohraje sezónu ve švýcarském klubu Servette Ženeva. Bronzový medailista z olympiády v Turíně, který letos krátkodobě působil ve Vítkovicích, by za čtvrtý tým švýcarské ligy mohl nastoupit už v úterním utkání proti Bielu.

Foto: www.canucks.com

Marek Malík ještě v dresu Vancouveru

Článek

Vytáhlý čtyřiatřicetiletý zadák se po osmi zápasech v extralize opět vrací do zahraničí. Už když si plácl s Vítkovicemi, jeho agent Vladimír Vůjtek mladší upozornil, že Malík preferuje angažmá v cizině.

"Docela konkrétní jednání probíhala s ruskou Jaroslavlí a jiným švýcarským klubem Klotenem, ale nakonec se z toho vyvrbila právě Ženeva. I tady byl zájem dlouhodobý, po několika týdnech došlo k celkové dohodě. Marek má díky dlouholetému působení v NHL dobré jméno," řekl v pondělí Vůjtek.

V zámoří bývalý český reprezentant strávil takřka 15 sezón. Během působení v Hartfordu, Carolině, Vancouveru, New Yorku Rangers a Tampě Bay posbíral Malík bezmála sedm stovek startů, v kterých se radoval z 33 branek.

Vítkovický odchovanec se v létě po vypršení kontraktu v Tampě vrátil domů. Za ostravský celek nastoupil osmkrát, zaznamenal čtyři asistence. Naposledy hrál Malík v pátečním utkání v Karlových Varech.

"Marek se i díky působení ve Vítkovicích udržel v určitém zápasovém rytmu. Je připraven nastoupit. Pokud se stihnou vyřídit všechny potřebné papíry, mohl by hrát už v úterý," dodal Vůjtek.

Reklama

Související témata: