Hlavní obsah

V pátek začíná švýcarská hokejová liga se sedmi Čechy

BERN

Švýcarská hokejová liga se sedmi českými hráči vstoupí v pátek do nové sezony. Kolonie čtyř zástupců země úřadujících mistrů světa se vytvořila v Davosu, kde zůstali Josef Marha a Petr Tatíček, z Pardubic přišel kanonýr Petr Sýkora a Nižného Novgorodu další útočník Jaroslav Bednář.

Foto: René Volfík, ČTK

Jaroslav Bednář je novou posilou Davosu

Článek

Davos na české hokejisty sází. Tatíček prodloužil smlouvu o rok v březnu, v létě se dohodl na pokračování ještě v další sezoně také Marha, který už zvažoval návrat domů, ale načne ve vyhlášeném lyžařském středisku svou desátou sezonu.

Po roce se vrátil Sýkora, který v sezoně 2008/09 v Davosu i s Marhou a Tatíčkem slavil mistrovský titul. Po letošním triumfu s Pardubicemi zamířil do Švýcarska znovu. Bednář zvolil Davos po roce stráveném v Kontinentální lize. V létě měl na mířeno to týmu HC Lev, který ale nakonec nebyl přijat do KHL.

V Klotenu pokračuje zadák Radek Hamr, který byl v uplynulé sezoně od konce října mimo hru kvůli zranění kolena, a barvy celku Ambri-Piotta nadále hájí Zdeněk Kutlák. V Fribourgu bude působit do 22. října útočník Pavel Rosa, který se pak vrátí do Kärpätu Oulu. Titul ve švýcarské lize obhajuje Bern.

Přehled českých hokejistů ve švýcarské hokejové lize:
Davos: Jaroslav Bednář, Josef Marha, Petr Sýkora, Petr Tatíček (všichni útočníci).
Ambri-Piotta: Zdeněk Kutlák (obránce).
Fribourg: Pavel Rosa (útočník).
Kloten: Radek Hamr (obránce).

Reklama

Související témata: