Hlavní obsah

Hokejisté Slovanu musejí už jen vyhrávat, jinak přijdou o peníze

BRATISLAVA

Nelehký úkol postavilo vedení hokejového Slovanu Bratislava před hráče i členy realizačního týmu. Mužstvo vedené českým trenérem Pavlem Hynkem prohrálo pět posledních zápasů, teď musí pětkrát za sebou vyhrát. Jinak přijdou všichni o peníze a někteří i o angažmá.

Foto: Peter Lázár, ČTK

Brankář Slovanu Branislav Konrád a obránce Mario Cartelli likvidují šanci Košic

Článek

"Do reprezentační přestávky musí mužstvo vyhrát všechny zápasy. V případě, že se tak nestane, budou hráčům, trenérům a manažerům zkráceny základní měsíční odměny o 20 procent a klub přehodnotí opodstatněnost některých smluv," uvedlo vedení Slovanu na oficiálních internetových stránkách klubu.

Bratislavský klub vyhrál naposledy 14. října, kdy porazil slovenskou reprezentační dvacítku, nejslabší tým soutěže. V dalších pěti duelech získal jen jeden bod za domácí porážku 1:2 v prodloužení s Banskou Bystricí.

Výsledková krize

"Žádný klub není zvyklý na to, že prohraje pět zápasů v řadě. Situace je vážná. Nemůžeme se vymlouvat na zranění a marodku, i když jsou to objektivní důvody. Dostali jsme se do výsledkové krize, ale doufám, že už to v nejbližším zápase zlomíme," uvedl kouč Hynek v deníku Šport.

Hlavním problémem Slovanu, který po sérii nezdarů klesl v tabulce na čtvrté místo a na vedoucí Košice ztrácí už 18 bodů, je špatná koncovka. 'Belasí' dvakrát za sebou nevstřelili ani gól, v předešlých třech zápasech se prosadili vždy jen jednou. I proto Hynek vítá návrat nejlepšího střelce Martina Hujsy do sestavy.

Reklama

Související témata: