Hlavní obsah

Hokejový útočník Birner míří ze Lva Praha do TPS Turku

Praha

Hokejista Michal Birner míří z týmu Lva Praha do TPS Turku, odkud po minulé sezoně do kádru českého nováčka Kontinentální ligy přišel. Šestadvacetiletý útočník se v nabitém kádru Lva v úvodu sezóny neprosadil do sestavy v soutěžním utkání a přetlak útočníků se ještě zvýšil po příchodu Jakuba Voráčka z Philadelphie a Jiřího Hudlera z Calgary při výluce v NHL.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Birner na srazu hokejové reprezentace.

Článek

K Birnerovu působení v Turku zbývá doladit jen drobnosti. "Jsme dohodnutí, Michal by měl v Turku působit pravděpodobně do první reprezentační pauzy," řekl Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která Birnera zastupuje.

"V extralize patří Michal Slavii, ale ta má plný kádr, jiní extraligoví zájemci by museli platit odstupné podle tabulkové hodnoty. Jde to týmu, kde to dobře zná," doplnil Sivek a dodal, že následně by se mohl Birner zase do týmu Lva vrátit.

Birner oblékal dres TPS Turku uplynulé tři roky a v sezóně 2008/09 hrál ve Finsku také za Pelicans Lahti. V SM-Liize má na kontě 189 utkání a připsal si 101 bodů za 36 branek a 65 asistencí. Předtím nastupoval na farmách St. Louis v Peorii a Anaheimu v Portlandu a Iowě.

Reklama