Hlavní obsah

Násilník Bertuzzi si v Evropě hokej nezahraje

PRAHA

Kanadský hokejista Todd Bertuzzi si při výluce v NHL v soutěžích spadajících pod Mezinárodní hokejovou federaci nezahraje. O útočníka Vancouveru projevilo zájem několik evropských klubů, ale IIHF možnost jeho startu zamítla. Bertuzzi je totiž po březnovém brutálním zákroku na Steva Moorea v zámořské NHL v trestu, o jehož další délce bude vedení soutěže rozhodovat po skončení výluky.

Článek

"Násilný čin pana Bertuzziho s vážným zraněním soupeře byl extrémně vážným porušením pravidel a je pro hokej ostudou. Bertuzzi za to rovněž čelí obvinění u civilního soudu. Proto IIHF zamítla možnost, aby Bertuzzi hrál v soutěžích IIHF, dokud kanadské soudy případ nedořeší," stojí v oficiálním prohlášení Mezinárodní hokejové federace.

Je dobře, že IIHF zakázala Toddu Bertuzzimu hrát v Evropě?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Bertuzzi patřil k nejproduktivnějším hráčům Vancouveru, ale v osudném utkání proti Coloradu neudržel nervy a Moorea zbil tak, že střední útočník Avalanche zůstal ležet na ledě v bezvědomí a v kaluži krve. Moore pak skončil se dvěma zlomenými krčními obratli v nemocnici.

O Bertuzziho hokejových kvalitách svědčí 458 bodů za 198 branek a 260 asistencí v 628 zápasech NHL za New York Islanders a Vancouver. Ve 24 zápasech play off vstřelil šest branek a na osm přihrál.

Reklama