Hlavní obsah

Jágr oslavil Štědrý den gólem

MOSKVA

Jaromír Jágr prožil štědrodenní odpoledne na ledě a Avangardu Omsk pomohl k vítězství nad Spartakem Moskva 5:1. Čtvrtý gól vítězů byl čistě českou záležitostí, Jaroslav Bednář přihrál a Jágr vstřelil svou sedmou branku v ruské lize. A to i přes zranění, které utrpěl v první třetině ranou Samochvalova.

Článek

Jinak ale asi moc příjemné vzpomínky na zápas mít nebude. V závěru první třetiny mu dal Samochvalov hokejkou do zubů a Jágr na dlouho zmizel v šatně. Na led se vrátil až v polovině druhého dějství. Domácí fanoušci si oddechli a když Jágr svůj návrat ozdobil gólem, měli dvojnásobný důvod k oslavám. Avangard oplatil Spartaku prohru z první části soutěže a vylepšil si pozici v boji o play off.

Dušan Salfický v brance Čerepovce udržel čisté konto a jeho tým vyhrál nad Novosibirskem 1:0. Lada Togliatti v minulém kole deklasovala druhý Magnitogorsk a teď se jí povedl ještě lepší kousek, když porazila vedoucí tým tabulky Dynamo Moskva na jeho ledě 4:0. Perm nastoupil znovu jen s rezervním týmem, neboť hráči stávkují, protože nedostávají výplaty. Béčko prohrálo s Kazaní 3:7 a diváci se dožadovali odstoupení šéfa klubu Olega Kondraťjěva. Hostům pomohl jednou asistencí Jaroslav Hlinka.

Výsledky - 38. kolo:
Omsk - Spartak Moskva 5:1 (za domácí Jágr 1+0, Bednář 0+1), Magnitogorsk - Ufa 2:0, Čerepovec - Novosibirsk 1:0, CSKA Moskva - Nižněkamsk 5:3, Dynamo Moskva - Togliatti 0:4, Voskresensk - Jaroslavl 1:2, Petrohrad - Novokuzněck 1:3, Perm - Kazaň 3:7 (za hosty Hlinka 0+1)

Reklama