Hlavní obsah

Haška oslovil Magnitogorsk, ten nabídku nepřijme

PRAHA

Přední celek ruské superligy Metallurg Magnitogorsk se snaží získat českého brankáře Dominika Haška. Vedení týmu, který koučuje Marek Sýkora a působí v něm i tři čeští hokejisté Petr Sýkora, Patrik Eliáš a Martin Čech, oslovilo hráčova agenta Riche Wintera. Hašek dal ale prostřednictvím svých zástupců najevo, že s angažmá v Rusku nepočítá.

Článek

Podle Haškova českého zástupce Jaromíra Henyše, jenž s čtyřicetiletým gólmanem ve čtvrtek telefonicky hovořil, je však nepravděpodobné, že Hašek do Ruska odletí. Koncem týdnem by se totiž mělo definitivně rozhodnout o osudu letošního ročníku kanadsko-americké soutěže.

Chce zůstat v Ottawě

"Nabídky ruského mužstva si váží, ale v žádném případě neuvažuje o možnosti jí využít. Dominikovým jediným cílem je hrát za mužstvo Ottawa Senators," zprostředkoval Haškovo vyjádření pro ČTK brankářův obchodní partner Jiří Ponikelský.

Hašek podepsal loni v létě smlouvu v kanadské metropoli, kde s rodinou většinu času pobývá. "I pokud se NHL hrát nezačne, neplánuje ani on sám, a to především z rodinných důvodů (děti navštěvují v Ottawě školu), stěhování do jiné země," uvedl Ponikelský.

Magnitogorsk hledá náhradu za Nabokova

Vedení finalisty ruské superligy z loňského roku shání brankáře hlavně kvůli tomu, že jednička týmu Jevgenij Nabokov se s největší pravděpodobností po reprezentační přestávce už do Magnitogorsku nevrátí. "Prý odjel, protože má nějaké problémy v rodině. Petr (Sýkora) ale také říkal, že ho to tam psychicky deptalo," uvedl Henyš, jenž zastupuje i útočníka Anaheimu.

Kdyby se Hašek nakonec přece jen do Ruska odhodlal jít, stal by se už druhým českým brankářem, jenž v letošní sezóně hájil barvy Metallurgu. Roman Málek však na své superligové působení nevzpomíná moc rád a nyní už hraje za Karlovy Vary. Teoreticky je i možné, že by se Magnitogorsk s Haškem dohodl na spolupráci, zaregistroval jej a gólman by zatím vyčkal v zámoří, jak dopadne situace okolo NHL.

Do Magnitogorsku, který se momentálně připravuje ve Spojených arabských emirátech, by mohl podle některých spekulací ruského tisku zamířit i další hvězdný brankář NHL Ed Belfour. Ten také údajně dostal nabídky od předních klubů tamní soutěže.

Reklama

Související témata: