Hlavní obsah

Sýkora přiblížil hokejistům Magnitogorsku postup přes Omsk

PRAHA

Český hokejový útočník Petr Sýkora přiblížil Magnitogorsku postup do semifinále play off ruské ligy. Někdejší vítěz Stanley Cupu s New Jersey vstřelil pět minut před koncem druhého čtvrtfinálového duelu s Omskem rozhodující gól na 2:1 a Metallurg se ujal v sérii hrané na tři vítězství vedení 2:0.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Petr Sýkora zařídil dvěma body výhru Magnitogorsku - archivní foto.

Článek

V duelu dvou loňských finalistů se Sýkora poprvé zapsal do statistik v 15. minutě, kdy nahrál Aťušovovi na vyrovnávací gól. Úřadující mistry, kteří úvodní duel v pátek prohráli 2:5, poslal hned ve 4. minutě do vedení Zatonskij.

Po bezgólové druhé třetině tak padlo rozhodnutí až ve třetím dějství, v němž si dvouminutové tresty odpykávali také čeští hráči Avangardu Jaroslav Bednář a Jaromír Jágr. Za rovnovážného stavu hráčů na ledě se však v čase 55:50 prosadil Sýkora a potěšil svého jmenovce Marka, jenž trénuje Magnitogorsk.

Nejblíže k vyřazení má ale milionářský soubor z Kazaně, který prohrál také dva zápasy, ovšem na rozdíl od Omsku na domácím ledě. Když v poslední minutě první třetiny zvýšil Lecavalier na 3:1, mířili přitom "Sněžní levharti" za vyrovnáním série. Jenže Jaroslavl má Jašina a to rozhodlo. Na konci druhé třetiny vyrovnal v přesilovce a v závěru přihrál v oslabení na vítězný gól Antropovovi.

Jedna výhra od semifinále dělí vedle Magnitogorsku a Jaroslavle také Dynamo Moskva. To nad Nižněmamskem vyhrálo první třetinu 3:0 a pak už jen náskok hlídalo. V sestavě vítězů, kteří se znovu mohli opřít o střelce Samsonova, Ovečkina a Dacjuka, chyběl Pavel Rosa. Stejně tak nenastoupil za Kazaň Jaroslav Hlinka, třebaže dnes hráli jen dva cizinci. Chyběl totiž také Švéd Nylander.

Čtvrtfinále - 2. zápasy:
Magnitogorsk - Omsk 2:1 (Sýkora 1+1) - stav série 2:0, Togliatti - Novokuzněck 1:2 po sam. nájezdech - stav série 1:1, Dynamo Moskva - Nižněkamsk 4:2 - stav série 2:0, Kazaň - Jaroslavl 3:4 - stav série 0:2.

Reklama

Související témata: