Hlavní obsah

Augusta bude trénovat Slovan Bratislava

BRATISLAVA

Český hokejový kouč Josef Augusta se v úterý stane novým trenérem Slovanu Bratislava. Vedení úřadujícího slovenského mistra to oznámilo na svých oficiálních internetových stránkách. Osmapadesátiletý Augusta, jenž dovedl českou reprezentaci k dvěma titulům mistrů světa, na střídačce nahradí krajana Miloše Říhu, který odešel do Voskresensku.

Foto: Právo

Josef Augusta

Článek

Augusta začal jednat se zástupci Slovanu v pátek a již po první schůzce potvrdil, že se s klubem prakticky dohodl na spolupráci. "Naše schůzka byla vstřícná a vše jde správným směrem, pokud se to tak dá říci. Pokud se nestane nic nepředvídatelného, mělo by vše vyvrcholit podpisem smlouvy," řekl Augusta ČTK. Obdobně se ve slovenských médiích vyjádřil i generální manažer bratislavského klubu Maroš Krajči.

Úspěšný český trenér, jenž dovedl k extraligovému titulu hokejisty Olomouce, opustil reprezentační střídačku po mistrovství světa v roce 2002, na němž Česko vypadlo ve čtvrtfinále s Ruskem. Poté krátce působil v extraligovém Havířově, kde se však z trenérského postu posunul na manažerský. Poslední dvě sezóny byl Augusta bez angažmá.

Reklama