Hlavní obsah

Pokud se nerozjede NHL, Výborný bude hrát v Curychu

David Výborný si již našel působiště pro případ, že by se nerozjela i další sezóna NHL. Kapitán mistrů světa z Vídně se dohodl na angažmá ve švýcarském Curychu, kde podepsal roční kontrakt.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Výborný

Článek

"Na podmínkách jsme domluveni," řekl hráčův zástupce Aleš Volek ČTK. Třicetiletý útočník má ve smlouvě klauzuli, že pokud se NHL rozběhne, vedení Curychu ho uvolní. V zámořské soutěži má Výborný smlouvu s Columbusem.

Kapitán letošních mistrů světa odehrál během výluky v NHL uplynulou sezonu v pražské Spartě. V extralize však nechtěl zůstat poté, co po vídeňském triumfu s národním mužstvem narazil u některých kolegů na nepřejícnost a zášť. "Člověk něco dokáže a jen deset procent lidí to uznává. Ostatní se vám snaží dát najevo opak. Někteří hráči to neskousnou," uvedl Výborný v nedávném rozhovoru s novináři.

Již tehdy řekl, že odmítl lukrativní nabídku z Ruska a rozhoduje se mezi Švýcarskem a Spartou. Přikláněl se však k myšlence, že vyzkouší novou ligu, k čemuž se také nakonec přiklonil. "Zájem o něj byl z více klubů, ale nakonec jsme se dohodli s Curychem. Je to kvalitní tým, který by měl hrát o titul," uvedl Volek na adresu mužstva ZSC Lions, které letos v boji o titul podlehlo Davosu. Curych se představí i ve finále Kontinentálního poháru.

Do Curychu se Výborný rozhodl jít i proto, že v nedalekém Klotenu bude působit jeho někdejší spoluhráč a příbuzný Jaroslav Hlinka. Výborného by neměla ohrozit ani skutečnost, že se stal čtvrtým cizincem, jehož vedení klubu angažovalo. Hrát přitom mohou jen tři. "Jeho pozice by ohrožena neměla být. Odnesl by to jiný hráč," řekl Volek.

Reklama

Související témata: