Hlavní obsah

Útočník Žemlička míří do Liptovského Mikuláše

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

Český hokejista Richard Žemlička, který musel předčasně odejít z Popradu, bude možná pokračovat v kariéře v Liptovském Mikuláši. Zájem potvrdilo vedení slovenského extraligového klubu i sám jednačtyřicetiletý útočník. Ozvaly se ale prý také další kluby, takže definitivní rozhodnutí by mělo padnout začátkem příštího týdne. Informoval o tom v pátek list Šport.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Richard Žemlička - archivní foto

Článek

"Nabídku mám z Liptovského Mikuláše i jiných klubů. Možnosti zvažuji, rozhodnu se začátkem příštího týdne. To je zatím vše, co chci k tomu v této chvíli říci," uvedl Žemlička.

Podle ředitele klubu z Liptovského Mikuláše Vlastmila Škandery spěje dohoda s českým útočníkem ke konci. Žemlička si prý ale ještě musí dořešit určité záležitosti v Popradu. "Myslím si, že i Richard má velký zájem přestoupit do Liptovského Mikuláše," řekl Škandera.

Vedení hokejistů Popradu v pondělí ukončilo se Žemličkou předčasně smlouvu. Útočník doplatil na neuspokojivé výsledky mužstva na domácím stadionu. Popradští hokejisté dostali stotisícovou pokutu a kádr ještě možná opustí někteří další hráči.

Žemlička přišel do Popradu před začátkem minulé sezóny z Litvínova a v 42 zápasech nasbíral 29 kanadských bodů za třináct branek a šestnáct asistencí. Letos bývalý kapitán pražské Sparty vstřelil pět gólů a přidal tři finální přihrávky.

Reklama

Související témata: