Hlavní obsah

Fotbalisté Hearts po kolapsu v závěru podlehli Celtiku

EDINBURGH

Fotbalisté Hearts podlehli v novoročním šlágru skotské ligy Celtiku Glasgow 2:3, přestože v osmé minutě vedli už o dvě branky. Hostům však skvěle vyšel závěr utkání, když obránce Stephen McManus dvěma góly v rozmezí tří minut strhl vítězství na stranu Celtiku. Glasgowský klub tak zvýšil svůj náskok v čele tabulky právě před Hearts na sedm bodů.

Článek

"Rozhodnuto ale ještě nic není. Hearts se určitě nevzdají," uvedl k situaci v boji o titul trenér Celtiku Gordon Strachan.

Pro edinburské mužstvo začalo utkání skvěle, když krátce po výkopu skóroval litevský útočník Edgaras Jankauskas. Vzápětí český záložník Rudolf Skácel rozehrál rohový kop a Steven Pressley hlavičkou zvýšil na 2:0.

V dalším průběhu zápasu už se však druhý nejlepší střelec skotské ligy a jeho spoluhráči neprosadili. Skácel měl velkou příležitost, když vypálil z voleje z 15 metrů, ale polský gólman Artur Boruc jeho pokus zneškodnil. "Mají v týmu vysoké hráče a dlouho jsme si s tím nedokázali poradit. Ale otočit skóre z 0:2 je skvělá práce," řekl Strachan.

McManusovy chvíle

Celtic ale deset minut po přestávce snížil zásluhou střídajícího Stephena Pearsona, jenž se trefil po krátkém pobytu na hřišti. V 76. minutě přišli Hearts o vyloučeného Řeka Fissase a v závěrečné pětiminutovce nastaly velké McManusovy chvíle. Nejprve vyrovnal hlavičkou po volném kopu nařízeném za Skácelův faul na Paula Telfera a těsně před vypršením normální hrací doby dal vítězný gól rovněž po standardní situaci.

Skácel ve vypjatém závěru obdržel žlutou kartu za nesportovní chování stejně jako jeho kolega Paul Hartley. Na posledních pár minut přišel do hry i Michal Pospíšil, který vystřídal

Jankauskase.

Kouč Hearts Graham Rix se hodně zlobil kvůli vyloučení Fissase za faul na Shauna Maloneye. "Úplně to změnilo vývoj zápasu. Fissas tam byl sice poslední, ale nejsem si jistý, že se ho dotkl a že Maloney by dostal míč," prohlásil Rix.

Výsledek 21. kola:
Hearts - Celtic Glasgow 2:3.

Reklama

Související témata: