Hlavní obsah

Pavlas chce před návratem do Čech se Slovanem ještě uspět

PETROHRAD

Český hokejový obránce Petr Pavlas prožil v dresu Slovanu Bratislava tři úspěšné sezóny a po čtvrté vážně zvažuje návrat domů do prvoligové Olomouce. Slovenskému klubu se v tomto ročníku po odchodu řady opor nedaří podle představ. Přesto sedmatřicetiletý produktivní bek věří, že se s úřadujícím mistrem rozloučí dalším úspěchem. Třeba na turnaji Super Six.

Článek

"Za dobu, co jsem ve Slovanu, jsme získali dvakrát titul a jednou jsme vyhráli Kontinentální pohár v Bělorusku. Letos mi končí smlouva a rád bych se se Slovanem rozloučil další zlatou medailí," řekl Pavlas v rozhovoru pro ČTK.

Na pětasedmdesát procent je rozhodnutý, že se vrátí tam, kde s hokejem začínal. "Chtěl bych Olomouci vrátit, že mě vychovali. Ještě jako platný hráč bych za ni rád nastoupil a odehrál minimálně dvě sezóny. Záleží ale také, jestli mě tam budou chtít, když se Olomouci v této sezóně tak daří," prohlásil český obránce. "Může se stát cokoliv, třeba ještě přijde nějaká zajímavá nabídka. Ale spíše se vrátím."

Loni pomáhali Slovanu k titulu při výluce NHL i hvězdy jako Lubomír Višňovský či Miroslav Šatan. Vedle českého trenéra Miloše Říhy po úspěšné sezóně nabrali směr do Ruska i útočníci Kapuš a Bartek, skončil Zdeno Cíger a z týmu zmizeli i další. "Kádr z loňské a letošní sezóny se nedá vůbec srovnávat. Odešlo dvanáct hráčů základu a kvalita se nepodařila nahradit," popsal současnou situaci Pavlas. "Přišli mladí hráči. Určitě jsou kvalitní, jen se to z nich musí dostat."

Chyběla větší disciplína

Úvod sezóny sice bratislavskému klubu vyšel, ale potom se situace otočila. "Sezóna je plná výkyvů. Začali jsme dobře, byli jsme na třetím místě, a potom přišla určitá krize. Propadali jsme se dolů. Nepodařilo se to zastavit a mužstvo hodně utrpělo na psychice," navázal Pavlas. Vyústilo to v odchod českého kouče Josefa Augusty, Říhova nástupce. "Doufáme, že se po příchodu trenéra Jaška dáme dohromady, protože změn ve Slovanu už bylo hodně," řekl Pavlas.

Klub opustili v ročníku například i český bek Petr Buzek, jenž ukončil kariéru, útočníka Petra Míku zase vyřadilo zranění. Z dalších Pavlasových krajanů skončili v prosinci také útočníci Tomáš Němčický, Tomáš Chlubna a brankář Libor Barta. "I po změnách jsme byli dole, i když po každé jsme věřili, že se to zlomí. Tak snad teď po příchodu trenéra Jaška. Klade velký důraz na disciplínu. Předtím nebyla taková," řekl Pavlas.

Slovan chce uhrát dobrý výsledek

Jedním z vrcholů kariéry je pro Pavlase současný start na turnaji Super Six v Petrohradu. "Je to vlastně výběr nejlepších evropských mužstev a budou se hrát zajímavé zápasy," prohlásil Pavlas. Po dnešním duelu s Dynamem Moskva narazí Slovan na Pardubice, s jedním z tria Frölunda, Kärpät Oulu či Davos může změřit síly jen jako případný vítěz skupiny.

"Je to jeden z největších turnajů, který může Slovan odehrát. Je to cítit i ze strany vedení, trenérů i od nás hráčů. Nepatříme mezi favority, tak se budeme snažit uhrát nějaký dobrý výsledek," dodal Pavlas.

Reklama