Hlavní obsah

Stavjaňa bude trénovat hokejisty Trenčína

Trenčín

Hokejový trenér Antonín Stavjaňa nezůstal po překvapivém propuštění z Nitry dlouho bez angažmá. Bývalý český reprezentant zamíří do Dukly Trenčín, za kterou v sezóně 1983/84 hrál v rámci základní vojenské služby. Generální manažer klubu Ivan Piovarči ve středu na internetové stránce Dukly uvedl, že se dohodl se Stavjaňou na roční smlouvě se stejně dlouho opcí.

Foto: Archiv

Asistent reprezentačního trenéra a bývalý obránce Antonín Stavjaňa.

Článek

Příchod dvojnásobného mistra světa do Trenčína je trochu nečekaný, protože se zdálo, že Stavjaňa se ujme trenérského žezla ve Slovanu Bratislava. Právě kvůli kontaktům s konkurenčními kluby vedení Nitry v neděli českého kouče náhle odvolalo během semifinálové série se Žilinou. Do play off vstupovali bývalí Stavjaňovi svěřenci po vítězství v základní části v roli favorita.

"Události v Nitře nám uvolnily ruce. Stavjaňa byl mezi šesti kandidáty na prvním nebo druhém místě, ale vzhledem k jeho závazkům v Nitře jsme ho v první vlně neoslovili. Kdybychom měli čekat až do posledního zápasu, asi by v Trenčíně neskončil. Využili jsme situace a velmi rychle se dohodli," uvedl Piovarči. Vedení klub teď bude s novým trenérem jednat o jeho představách o složení týmu pro příští sezónu.

Letos Dukla vypadla ve čtvrtfinále po hladké prohře 0:4 na zápasy s Popradem. U mužstva pak skončil kouč Milan Hovorka, kterému vedení neprodloužilo smlouvu.

Reklama

Související témata: