Hlavní obsah

Koller bude sedm měsíců po operaci o víkendu znovu hrát

DORTMUND

Přesně sedm měsíců a šest dní po vážném zranění kolena absolvuje reprezentační útočník Jan Koller poprvé zápasovou zátěž. V neděli odpoledne vyběhne na trávník v Holzwickede jako člen rezervního týmu Borussie Dortmund proti béčku Ahlenu. Novinářům to v pátek řekl trenér vestfálského fotbalového klubu Bert van Marwijk s tím, že by měl Koller odehrát 45 minut.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Koller objímá trenéra Karla Brücknera po vítězné baráži s Norskem.

Článek

Dvoumetrový Koller se zranil v zářijovém zápase v Mohuči. Za sebou má dlouhou léčbu přetrženého zadního zkříženého vazu v levém koleně. Nejlepší střelec české historie začal rychle nabírat ztracenou kondici a v neděli si otestuje, jak na tom je. Na sklonku sezóny a šest týdnů před mistrovstvím světa chce duel s Ahlenem pojmout jako generálku na bundesligový návrat.

"Proti Frankfurtu už chci příští týden sedět na lavičce a v posledním kole v Mnichově znovu hrát," nastínil na webové stránce dortmundského klubu jasně své představy třiatřicetiletý autor čtyřiceti reprezentačních branek. Koller pevně věří, že až bude trenér Karel Brückner oznamovat nominaci na MS, což bude nejpozději 15. května, nebude v ní chybět.

Tato sezóna je pro Kollera každopádně v Borussii poslední. Kam jeho kroky po po pěti letech strávených ve vestfálském klubu povedou, zatím neví. Rozhodně chce vyzkoušet jinou soutěž než německou. Přestup v rámci bundesligy vyloučil. "Nabídky přišly z Francie, Itálie a Anglie. Ale zatím nic není konkrétního," řekl.

Reklama