Hlavní obsah

Malkin do NHL letos nejde, zůstává v Magnitogorsku

MOSKVA

Zámořský hokejový klub Pittsburgh Penguins si bude muset minimálně ještě rok počkat na příchod ruského supertalentu Jevgenije Malkina. Dvacetiletý útočník, kterého si klub vybral v roce 2004 jako dvojku draftu, totiž plánuje v příští sezóně oblékat dres Magnitogorsku v ruské superlize.

Článek

Malkin se sice s vedením Metallurgu dohodl na zrušení stávající smlouvy, která mu končila v roce 2008, ale vzápětí podepsal novou. Tentokrát však jen roční.

Účastník olympijských her v Turíně, který startoval na posledních dvou seniorských světových šampionátech, tak v nejbližší sezóně nenapodobí Alexandra Ovečkina, jenž v uplynulém ročníku zářil v dresu Washingtonu. Tučňáci tak musejí zároveň odložit svůj plán, podle kterého by Malkin vytvořil dvojici s dalším velkým talentem současného hokeje Sidney Crosbym.

Malkin do NHL zatím neodešel i proto, že Rusko stále nepodepsalo jako ostatní evropské hokejové svazy smlouvu upravující odchod hráčů s platnými kontrakty do zámoří. Podle té by však Magnitogorsk mohl za Malkina dostat odstupné maximálně 200 000 dolarů, bohatý klub však podle ruských medií požaduje minimálně desetkrát tolik.

Reklama