Hlavní obsah

Český útočník Václav Novák končí v ruském Omsku

OMSK

Český hokejista Václav Novák končí v ruském Avangardu Omsk. Dvaatřicetiletý útočník, který je v sibiřském týmu na hostování z extraligového Liberce, nedostával v minulých utkáních příležitost a hledá si angažmá jinde. Uvedl to ruský deník Sport-Express. "Ve třech nebo čtyřech střídáních je těžké něco ukázat, a proto opouštím Avangard," citoval deník Nováka.

Článek

Český útočník v letošním ročníku odehrál 11 utkání, vstřelil jednu branku a na dvě přihrál. V minulých zápasech se v sestavě vůbec neobjevil. V předchozím ročníku nastupoval Novák za Omsk pravidelně. V 27 utkáních základní části si připsal 15 bodů za čtyři trefy a 11 přihrávek. V 13 duelech play-off skóroval jednou a na tři góly přihrál. Omsk podlehl až ve finále Kazani.

Do Ruska odešel z týmu Bílých Tygrů jako kapitán loni v listopadu. "Je smutné odcházet z tak skvělého týmu. V Omsku je skvělý kolektiv, výborní kluci. Ale nemůžu nic nedělat. Potřebuju hrát a nesedět na střídačce. V příštích dnech se rozhodne o mém dalším působišti," dodal Novák. V úvahu teď prý připadá jeho návrat do Liberce, ale existují i další možnosti. "Doma, či v zahraničí. Víc budeme vědět v průběhu příštího týdne," řekl pro server hokej.cz hráčův agent Jiří Hamal ze společnosti Global Management Group.

Reklama

Související témata: